Les Borges amplia les mesures econòmiques per ajudar empreses, comerços i emprenedors

Els pagesos voluntaris amb la desinfecció diària preventiva de carrers, places, baranes, contenidors i zones vulnerables i, sempre que el temps ho permet, els dilluns, dimecres i divendres amb la general de tot el nucli urbà

Els pagesos voluntaris duent a terme la desinfecció general dels carrers de les Borges
photo_camera Els pagesos voluntaris duent a terme la desinfecció general dels carrers de les Borges

L'Ajuntament de les Borges Blanques després que el Govern desídia prolongar l'estat d'alarma, ha considerat que calia prendre noves mesures de suport excepcionals, per les empreses, els comerços i les persones emprenedores del municipi. Per aquest motiu la Junta de Govern Local aprovarà noves actuacions per afrontar les dificultats generades per l'epidèmia de coronavirus.

La primera tinent d'alcalde de les Borges Blanques, Núria Palau explica que el nou decret, aprovat preveu que els titulars de les llicències d'ocupació de la via pública amb terrasses, no hauran de pagar aquesta taxa, mentre duri l'esmentat període d'estat d'alarma. Igualment, contempla que els titulars d'establiments que tinguin l'activitat tancada per imperatiu legal, no hauran de pagar la taxa de recollida de brossa comercial, durant el període d'estat d'alarma. Finalment, també recull una tercera mesura gràcies a la qual els usuaris del Centre d'Empreses Innovadores (CEI) de les Borges Blanques, que hagin hagut de tancar la seva activitat, no hauran de pagar la quota d'arrendament de la sala arrendada, durant el període d'estat d'alarma.

La nostra voluntat és que cap empresa, comerç o persona emprenedora hagi de cessar la seva activitat a causa dels tributs municipals

Els pagesos voluntaris duent a terme la desinfecció general dels carrers de les Borges B2Palau recordat que aquestes mesures s'afegeixen a les del decret de 17 de març, que ja preveia la suspensió de tots els termes i terminis per a la tramitació dels procediments administratius de l'Ajuntament, incloent-hi els terminis de pagament de tota classe de tributs municipals, així com del de prescripció i caducitat dels procediments, termes i terminis que es reiniciaran tan bon punt aquesta disposició o les seves pròrrogues expresses perdin vigència.

Pròrroga de les mesures adoptades el 17 de març

De la mateixa manera, el consistori borgenc ha prorrogat el tancament de tots els equipaments municipals, així com parcs i jardins; la suspensió de l'atenció directa al públic a la seu de l'Ajuntament, dels mercats setmanals; i de la celebració dels Plens Ordinaris, entre altres mesures de prevenció, com el teletreball del personal municipal o la celebració de les Juntes de Govern Local de manera telemàtica.

Palau també ha anunciat que els comerços de les Borges tindran a la seva disposició, fins a nou avís, un paquet de falques gratuïtes a Ràdio les Borges, per tal de promocionar el seu establiment

Els pagesos voluntaris amb la desinfecció diària preventiva de carrers, places, baranes, contenidors i zones vulnerables i, sempre que el temps ho permet, els dilluns, dimecres i divendres amb la general de tot el nucli urbà.

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha habilitat dos números de telèfon d'atenció a la gent gran, per a tot allò que els pugui convenir en aquesta situació d'alarma per coronavirus, el 649 330 090 i el 630 679 587.

comentaris