19.01.2022 |
Territoris.cat

El Bus de la Salut realitzarà 4.671 tests en centres residencials i pacients de la demarcació de Lleida

Des del passat 14 d’abril, la Diputació de Lleida dona suport, a través del personal del Bus de la Salut i de l’ICS, a la realització de tests serològics i PCR, sumant-se al programa ORFEU, creat pel Govern de Catalunya, que té com a  objectiu la detecció massiva de la Covid-19 
Centre de Regulació Genòmica @Jordi Play
Centre de Regulació Genòmica @Jordi Play
El Bus de la Salut realitzarà 4.671 tests en centres residencials i pacients de la demarcació de Lleida

Des del passat 14 d’abril el Bus de la Salut ha recorregut el territori lleidatà duen a terme tests serològics i PCR entre la població dels centres residencials  i altres pacients, una iniciativa que s'emmarca en el programa ORFEU, impulsat pel Govern de Catalunya, que té com a  objectiu la detecció massiva de la COVID-19 per tal de complementar la capacitat del sistema de salut de disposar de tests diagnòstics de coronavirus SARS-CoV-2 en un projecte que vol superar les 170.000 proves.    

Els professionals del Bus de la SalutLa Diputació de Lleida es va sumar al projecte, a través del personal del Bus de la Salut i la col·laboració de l’ICS, recorrent el territori lleidatà fins al 7 de juny i amb la previsó d'arribar a dur a terme  3.936 PCR i 735 tests serològics. L'ens provincial va possar a disposició del programa ORFEU 4 sanitaris, repartits en dos grups per la realització de tests (serològics + PCR); un xofer per a transport de mostres i suport dels equips sanitaris; un sanitari en la unificació de les bases de dades i dos sanitaris més en la redacció i sol·licitud de projectes de la Covid-19. Professionals que està fent aquests tests està format pel mateix personal del bus i personal de l’ICS.  

En aquest periode de temps, el bus ha visitat els següents centres residencials:

Guissona

Lleida: Llar de Sant Josep, Balàfia 1, Joviar, Centre de Menors, Caser, Acadèmia Mariana, Parc del Segre, Sant Jaume, Plançó, Adesma, Pressó, Balàfia 2, La Torxa, Centre Rufea, Torrevicens, Aspros llars, Ilersis, DGAIA, Bon Lloc, La teva llar, Llar Cos i Gayón i Elisenda Montcada.

Balaguer: Comptes d’Urgell, Santa Maria, Sant Domènec i l’Estel.

Mollerussa: ACUDAM

Tàrrega

Torre-serona

Torres de Segre

 Alpicat: Terraferma, Malpartit, Vell d’Or

Almacelles: Betula Alba i Sant Joan de Déu

 Aitona

 Palau d’Anglesola: Ca la Cileta

Cervera: M. Güell

Vilanova de Bellpuig

Agramunt: Mas Vell

Almenar

Gimenells

Sudanell

Borges Blanques

Verdú: Mare Marcelina i Sant Pere Claver

Barbens: 1 i 2

Sucs

Rosselló

Bellpuig

Vilanova de la Barca: Sant Roc

Torrefarrera: Aspamis

Sidamon: Aspros

Maldà

Juneda: Anunciata i Garrigues

 Vallbona de les Monges: l’Olivera

Arbeca

Os de Balaguer: Verge d’Aguilar

També s’han anat a fer tests a domicilis de pacients de les més de 40 poblacions de la regió sanitària de Lleida que s’han visitat.

Habitualment, el Bus de la Salut realitza proves de prevenció de malalties cardiovasculars i renals, fent un seguiment regular dels pacients, incloent proves de diagnòstic precoç de malalties vasculars, com la determinació de la velocitat de l’ona de pols que determina la rigidesa arterial.

El Bus de la Salut realitzarà 4.671 tests en centres residencials i pacients de la demarcació de Lleida
comentaris