Tret de sortida a les vacunacions per la COVID-19 a la demarcació de Lleida

Durant la pròxima setmana està previst que la vacuna arribi a 16 centres residencials del territori, i es calcula que en els set dies vinents es podran vacunar unes 1.500 persones a les comarques de Lleida i 400 més al Pirineu i Aran
Milagros Garcia, la primera lleidatana vacunada a la residència Balafia I
photo_camera Milagros Garcia, la primera lleidatana vacunada a la residència Balafia I @ACN

Milagros Garcia, de 79 anys, ha estat la primera persona en rebre la vacuna contra la COVID-19 a les comarques lleidatanes. La usuària de la residència Balafia I de Lleida, on aquest diumenge s'han subministrat les primeres dosis de la vacuna de Pfizer i BioNTech.

Milagros Garcia, nascuda a Requena ha animat a la població a vacunar-se perquè considera que el coronavirus va per llarg. Garcia, s'ha mostrat alegre i feliç de ser la primera persona de la demarcació de Lleida a ser vacunada.

Si no ens cuidem, anirem tots al forat, els altres no m'importa, però jo sí. En un inici ella no volia posar-se la vacuna però que després ho va rumiar molt bé i va decidir que se l'havia de posar

Sogues Solé ha estat la segona persona de la regió sanitària en rebre el vaccí. Solé, de 51 anys i nascuda a Bellvís, es va oferir per treballar a la residència el passat mes d'abril, quan va tenir coneixement que els centres residencials anaven escassos de personal.

Em sento afortunada de poder col·laborar en aquesta immunitat de grup tant necessària perquè això (el virus) no vagi endavant

Així mateix, considera que els professionals han de tenir la responsabilitat de vacunar-se i de fer tot el que sigui possible vers la gent que tenen al seu càrrec.

Amb aquestes dues vacunacions la Regió Sanitària de Lleida ha donat aquest diumenge el tret de sortida a la campanya de vacunació. En total, durant la tarda s'han vacunat 53 dels 65 residents que hi ha a la residència Balafia I de Lleida, és a dir el 81% dels usuaris, a més de 17 dels 75 treballadors.

La gerent de la regió sanitària de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny, ha explicat que durant la propera setmana està previst que la vacuna arribi a 16 centres residencials del territori. Així, calcula que en els propers set dies es podran vacunar unes 1.500 persones a les comarques de Lleida i 400 més al Pirineu i Aran.

Sogués Solé, la segona lleidatana vacunada a la residència Balafia IPosteriorment, ha indicat que es vacunaran la resta de les 4.300 persones que viuen a les 114 residències de la regió, així com els 8.100 professionals que hi treballen. Tots ells rebran la vacuna sempre i quan compleixin els criteris clínics i expressin el seu consentiment exprés a ser vacunats, ha indicat Farreny.

Les vacunes les administraran els 2 equips de vacunació de la regió, formats per 20 infermeres cadascun, distribuïts per parelles i en torns de matí i tarda, els professionals es desplaçaran als diferents centres residencials 

Treballaran de dimarts a dissabte i dilluns serà el dia d'arribada de les vacunes a cadascun dels dos punts de distribució de la regió.

Divina Farreny ha destacat la importància de vacunar-se per assolir en els propers mesos la immunitat d'entre el 70 i 80% de la població, que permetrà fer front a aquesta pandèmia. Ens hem de vacunar per nosaltres i pels nostres, ha insistit Farreny, que també ha fet una crida a no abaixar la guàrdia durant les festes de Nadal, així com en els propers mesos.

comentaris