Controls policials a Ponent per garantir que la gent no surti dels municipis

Mossos d'Esquadra i Policia Local alternen els punts de vigilància i fan una tasca més informativa que sancionadora
Control de la Policia Local de Mollerussa, a l'accés al municipi des de Barcelona
photo_camera Control de la Policia Local de Mollerussa, a l'accés al municipi des de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra, Policia Local i Guàrdia Urbana es van desplegar aquest divendres a diferents punts d'accés i sortida de les poblacions de Ponent per tal de dur a terme controls dinàmics i aleatoris arran de les noves restriccions a la mobilitat per frenar els contagis de la COVID-19. Els agents demaven els permisos laborals, i informaven sobre les mesures davant la confusió de molts dels conductors.

Tant els Mossos d'Esquadra com les policies van fer els controls de forma aleatòria i mòbil a diferents punts d'accés als municipis. El sergent de la Policia Local de Mollerussa, Bruno Calero, va explicar que ja des de dijous han rebut moltes trucades perquè a la gent li genera molts dubtes tot el canvi de normativa. En aquest sentit, ells informen sobre totes les opcions que hi ha ara al damunt de la taula. Pel que fa a la mobilitat, segons Calero, la ciutadania encara no té clar si poden sortir o no del municipi i per això estan fent els controls, sobretot per informar a les persones del que poden fer i no.

La Guàrdia Civil aturant a Mequinensa un vehicle en un control de mobilitatUna vegada s'ha aturat un conductor, els agents d'ambdós cossos policials li demanen la justificació del desplaçament, ja que ens podem trobar amb qualsevol mena d'excusa per entrar o sortir. La majoria presenten els certificats laborals o de responsabilitat personal que es van posar en marxa al seu dia, ja sigui per anar a treballar o per assistir a persones vulnerables, entre altres opcions que ara com ara estan permeses.

A Tàrrega, els Mossos i la Policia Local es van coordinar per efectuar controls en diferents punts als vehicles que accedien a la ciutat. Fonts policials van dir que al matí hi havia molta mobilitat per motius laborals i que la seua tasca va ser bàsicament informativa.

Controls realitzats avui per la Policia Local de Tàrrega @RàdioTàrregaA Lleida, la Guàrdia Urbana va muntar controls aleatoris a diversos accessos de la ciutat. Un d'aquests es va situar a una de les rotondes de l'N-230 en direcció Lleida on des de les onze i durant gairebé una hora els agents va aturar diversos vehicles que volien entrar a la ciutat.

Des de la Guàrdia Urbana van explicar que bona part dels conductors que van aturar es desplaçaven a Lleida per motius de treball, per anar al metge o anar a comprar. Tot i això, també van coincidir a ressaltar que la població encara no s'ha adaptat a les noves restriccions, ja que gran part de les persones que van parar no portaven papers justificants.

Comentaris