20.10.2021 |
Territoris.cat

Cribratge massiu a Alcarràs per trobar casos entre famílies vinculades al camp

Salut ha anat fent proves en diferents empreses de la regió i s'estan planificant cribratges massius a barris de la ciutat de Lleida, que començaran aquest divendres a Balàfia, a una població d'entre 18 i 40 anys
La cua de persones a Alcarràs per fer la prova PCR
La cua de persones a Alcarràs per fer la prova PCR
Cribratge massiu a Alcarràs per trobar casos entre famílies vinculades al camp

L'àrea sanitària mòbil instal·lada pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a Alcarràs ha dut a terme aquest dimecres el cribratge massiu per detectar casos positius de COVID-19. L'objectiu era trobar casos asimptomàtics entre la població, especialment vinculada a la pagesia, entorns familiars d'empreses hortofructícoles i d'espais residencials. Segons el sotscap territorial del SEM a Lleida i Alt Pirineu i Aran, Sergi Hijazo, estaven previstes entre 300 i 400 proves PCR.

Un sanitari fent la prova PCR a un home a AlcarràsHijazo ha explicat que el que es pretén és intentar fer totes les proves possibles a la població per poder desenganxar les maleïdes cadenes que fan proliferar el contagi comunitari. D'aquesta manera, s'intentarà aconseguir una fotografia del moment per poder separar els positius asimptomàtics i aïllar-los.

La directora de l'ABS d'Alcarràs, Núria Campa, ha comentat que la incidència sostinguda durant les darreres setmanes al municipi ha marcat la selecció de persones a qui s'ha cridat per fer-se la prova. Així, s'han escollit sectors diferents: els dels familiars que treballen a empreses hortofructícoles; els de familiars que treballen al camp, a les residències i també a comerços i locals de la població. A més a més, també s'ha obert la prova PCR a tota aquella població entre 12 i 40 anys. El grup seleccionat arribava aproximadament a 250 persones.

La situació al municipi és millor que al juliol i ha justificat la necessitat de fer el cribratge massiu perquè no hi hagi un relaxament de la població i insistir en totes les mesures que cal prendre per frenar el contagi del virus

Una nena fent-se la prova serològica per detectar la immunitat a la COVID-19 a AlcarràsUna de les novetats que el CatSalut ha portat a terme en aquest cribratge massiu a Alcarràs ha estat la de fer un test serològic entre els menors per tal de poder calibrar el nivell d'immunitat en un territori on des de principi d'estiu ha registrat incidències altes i de manera sostinguda amb diversos brots de coronavirus vinculats a la campanya de la fruita. D'aquesta manera, també es vol saber com està la població infantil i juvenil pocs dies abans de l'inici del curs escolar.

La setmana passada es van detectar una trentena de casos asimptomàtics entre treballadors d'una empresa fructícola

Les proves massives que s'estan fent a Alcarràs aquest dimecres se sumen al conjunt de la Regió Sanitària de Lleida a les que ja es van fer la setmana passada a Albesa i Balaguer, i fa quinze dies Torregrossa i Sunyer. En paral·lel, Salut ha anat fent proves en diferents empreses de la regió i s'estan planificant cribratges massius a barris de la ciutat de Lleida, que començaran aquest divendres a Balàfia.

A la capital del Segrià es farà la prova a una població d'entre 18 i 40 anys però també a infants per tal de tenir dades suficients de quina és la situació pocs dies abans de l'inici del curs escolar.

Cribratge massiu a Alcarràs per trobar casos entre famílies vinculades al camp
comentaris