La docència virtual continuarà de moment fins al maig a la Universitat de Lleida

La Universitat de Lleida preveu poder dur a terme els exàmens i les pràctiques al juny, inicis de juliol i al setembre

 
Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de la Universitat de Lleida
photo_camera Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de la Universitat de Lleida

La Universitat de Lleida (UdL) mantindrà la suspensió de l‘activitat acadèmica presencial, tant classes com pràctiques, els mesos d‘abril i maig, seguint l’acord dels rectors i rectores de les universitats catalanes amb la Generalitat. Això implica mantenir la docència virtual incrementada arran de la pandèmia de la COVID-19

En un comunicat, el consell de direcció de la UdL ha informat que al mes de juny, i eventualment el de juliol i la primera setmana de setembre, si l‘alerta sanitària ho permet, es podran realitzar algunes activitats presencials” com ara exàmens o pràctiques

L'avaluació continuada de les assignatures es manté. De moment, els exàmens programats pel període maig-juny que es puguin fer en modalitat no presencial es faran en les dates i hores que ja estan programades pels centres, així com les activitats que requereixen interacció en temps real entre el professorat i l‘estudiantat, recull la instrucció.

La Universitat de Lleida anuncia l’obertura d’un període extraordinari per modificar continguts, metodologia i sistema d‘avaluació, incorporant-ho a les guies docents.

Quant a les facultats de Medicina i d‘Infermeria i Fisioteràpia, el consell de direcció de la Universitat de Lleida reconeix “ l‘especificitat de l‘impacte de la crisi sanitària en el seu professorat i l’estudiantat.

En els pròxims dies es podran dictar directrius específiques per a les seves titulacions, d'acord amb el vicerectorat d'Ordenació Acadèmica i amb les decisions preses coordinadament en el marc del sistema universitari i de salut de Catalunya

udlPel que respecta als Treballs Finals de Grau (TFG) i Treballs Finals de Màster (TFM) es podrà realitzar de forma virtual mentre duri la suspensió de l‘activitat presencial. En aquest cas, caldrà que la sessió sigui pública i fer la difusió de l‘enllaç de la sessió de videoconferència, juntament amb la informació pública de la lectura, especifica.

Quant al balanç de la tercera setmana de tancament d'edificis i instal·lacions a la UdL, l'equip de direcció destaca que en docència s'han intensificat les sessions informatives i formatives sobre l'ús del campus virtual i s'han reforçat especialment les eines d'avaluació.

Reconeixement especial a l'esforç dels equips deganals i de direcció dels centres amb la reprogramació dels calendaris d’examen de primera convocatòria

Des dels òrgans de direcció de la Universitat manifesten l'agraïment a la implicació de diverses persones, PAS i professorat, estudiants i exestudiants, en la fabricació  d'equipament de protecció individual (EPI) i equips d'ús hospitalari, i en les donacions d'EPIs, disponibles als laboratoris i serveis universitaris o adquirits expressament, per a protecció dels sanitaris. En aquest sentit, l'Escola Politècnica Superior informa que amb les impressores 3D ja han fabricat més de 600 pantalles, que s'han repartit a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, diversos CAPs de Lleida i residències geriàtriques.

Comentaris