El Sistema d'Emergències Mèdiques fa un cribratge massiu a Torregrossa amb 154 PCR

L'alcalde de Torregrossa, Josep M. Puig, ha explicat que els veïns han col·laborat perquè el que volen és solucionar la situació al poble i que actualment l'únic espai comú que tenen obert són les piscines municipals perquè segueixen un sistema que permet els veïns entrar de manera esglaonada i a alternant dies
Una veïna de Torregrossa fent-se la PCR
photo_camera Una veïna de Torregrossa fent-se la prova PCR

Un equip del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha fet aquest dijous un cribratge massiu a Torregrossa, una actuació que es deu a l'increment de contagis positius que durant el mes de juliol s'ha elevat fins als 47. Els serveis sanitaris han habilitat un espai en el casal de gent gran del municipi on s'han dut a terme 154 proves PCR.

El sotscap del SEM a Lleida i l'Alt Pirineu i Aran, José Ramon Ropero, ha explicat que és el segon cribratge massiu que es fa en un municipi lleidatà, ja que la setmana passada es van fer 55 PCR a Sunyer -un 15% dels aproximadament 350 veïns del poble-.

Ropero ha explicat que el cribratge massiu és una estratègia epidemiològica, encarregada per Salut Pública, per detectar possibles casos de coronavirus i els seus contactes arran de brots que hi hagi hagut en un territori

El cribratge massiu Torregrossa s'ha fet al casal de gent granA Torregrossa, amb uns 2.300 habitants, en només un mes, al juliol, s'han detectat 47 positius que s'haurien contagiat en 2 comerços i una empresa del poble i a partir d'aquí s'haurien també contagiat alguns familiars i grups d'amics. Per frenar els contagis s'han programat aquest dijous 190 testos PCR. Es tracta d'un mostreig aleatori fet a partir dels casos confirmats, ha explicat Ropero.

Margalida Porquer, metgessa de família de Torregrossa, ha reconegut que en l'últim mes s'han detectat certs brots al poble i que han intentat frenar-los.

No havíem tingut mai tants casos com en aquest mes de juliol, un fet que pot se consequència d'un cert relaxament de la gent amb les mesures de seguretat  potser abans la gent tenia més por i era més cauta, a més era hivern i la gent no sortia tant, ara surten més i es relacionen amb més gent

A la doctora Porquer li ha sorprès que tot i que els 47 casos positius detectats al juliol són d'edats molt diverses, des de nadons fins a persones grans, la majoria d'hospitalitzats han estat dones d'entre 50 i 60 anys. La majoria de casos, però, ha afegit, són asimptomàtics o Lleida i actualment, ha dit, hi ha 8 persones hospitalitzades i hi ha hagut una defunció. Porquer demana als veïns prudència i responsabilitat. Que siguin molt estrictes amb les mesures de seguretat i de prevenció, ha concretat.

Una veïna de Torregrossa fent-se la PCR durant el cribratge massiu al municipi. Imatge del 6 d'agost de 2020. (Horitzontal)L'alcalde de Torregrossa, Josep M. Puig, ha explicat que els veïns han col·laborat perquè el que volen és solucionar la situació al poble i que actualment l'únic espai comú que tenen obert són les piscines municipals perquè segueixen un sistema que permet els veïns entrar de manera esglaonada i alternant dies. Arran dels brots, s'ha suspès la festa major del 15 d'agost per evitar grans concentracions de gent, ha dit Puig.

Estem preocupats perquè teníem un històric de 12 casos i a partir de Sant Joan han començat a augmentar i ara hi ha 70 casos acumulats, ha explicat, 47 dels quals el mes de juliol

Comentaris