Alcaldes del Baix Segre acusen al Govern d'endurir el confinament sense escoltar-los

Els batlles han demanat poder participar en les reunions del Procicat del Segrià o, com a mínim, aportar les seves propostes abans de cada trobada per tal que, d'aquesta manera, es puguin debatre en aquesta taula
d'Alcarràs, Torres de Segre, Seròs, la Granja d'Escarp, Massalcoreig, Aitona i Soses
photo_camera d'Alcarràs, Torres de Segre, Seròs, la Granja d'Escarp, Massalcoreig, Aitona i Soses

Els alcaldes dels municipis d'Alcarràs, Torres de Segre, Seròs, la Granja d'Escarp, Massalcoreig, Aitona i Soses, afectats per les mesures severes de confinament decretades pel Govern, diumenge, han convocat aquest dilluns una roda de premsa a Alcarràs, i en la que no hi ha participat la capital. Els responsables municipals consideren que l'executiu Català ha tirat pel dret decretant mesures severes sense tenir-los en compte.

Els batlles han demanat poder participar en les reunions del Procicat del Segrià o, com a mínim, aportar les seves propostes abans de cada trobada per tal que, d'aquesta manera, es puguin debatre en aquesta taula

d'Alcarràs, Torres de Segre, Seròs, la Granja d'Escarp, Massalcoreig, Aitona i SosesEls alcaldes han volgut constatar la seva unitat en la gestió de la crisi sanitària de la COVID-19, amb la voluntat que aquesta es pugui traslladar a la resta d'administracions del país. Els batlles han exigit disposar d'informació clara sobre la situació de cada municipi fins que entri en vigor el que reguli el decret llei que tirarà endavant l'executiu català, per tal de poder-la explicar tant al sector comercial i de la restauració com a la ciutadania.

L'alcalde d'Alcarràs, Manel Ezquerra ha insistit a dir que la gestió de la pandèmia no va de política sinó d'accions que serveixin per resoldre l'actual situació de crisi sanitària, motiu pel qual ha demanat, entre d'altres, acordar una solució entre els governs català i espanyol

L'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, ha demanat diàleg i coordinació entre totes les administracions i que les veus municipals siguin presents i tingudes en compte, tot plegant sent conscient que no correspon als ajuntaments prendre decisions en aquesta matèria. En aquest sentit, ha assegurat que el rastreig dels contactes és fonamental per trencar les cadenes de transmissió.

Els alcaldes del Baix Segre han assegurat que el Departament d'Interior s'ha compromès a incrementar la presència policial a la zona a partir d'aquest dilluns, tot i que no s'ha concretat encara la seva demanda de destinar una patrulla de Mossos d'Esquadra a cadascun dels set municipis d'aquesta àrea del Segrià. 

Demandes sanitàries urgents per als municipis

Altres de les demandes que s'han tornat a posar sobre la taula tenen a veure amb l'ampliació de plantilles de personal sanitari, ambulàncies i mediadors interculturals, a més d'un pla de recuperació econòmica específic pel Baix Segrià. Mentrestant, pel que fa al pla de contingència de 2,5 milions d'euros per pagar despeses dels allotjaments on es fan mesures d'aïllament, s'ha posat de manifest que aquests diners no arribaran fins a l'octubre i que, per tant, ara són els ajuntaments els que paguen les factures.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement