Els bars podran obrir fins a les cinc de la tarda, i continua el tancament perimetral

El Govern relaxarà a partir del dia 8 de març les restriccions en la restauració, ampliant l’horari continuat fins a les cinc de la tarda, a la universitat i els esports, amb la possibilitat d’utilitzar els vestidors, i en la cultura, amb centres cívics oberts però només a l’aire lliure
Els Mossos d'Esquadra fent controls als vehicles a Alcarràs @Mossos
photo_camera Els Mossos d'Esquadra fent controls als vehicles a Alcarràs @Mossos

El Govern relaxarà a partir del dia 8 de març les restriccions en la restauració, ampliant l’horari continuat fins a les cinc de la tarda, a la universitat i els esports, amb la possibilitat d’utilitzar els vestidors, i en la cultura, amb centres cívics oberts però només a l’aire lliure. Les noves mesures aprovades pel Procicat tindran una vigència de set dies i entraran en vigor a partir de dilluns que ve.

plaça major terrasses restauració bar cafeteria mollerussa - ajuntament de mollerussaLa relaxació de les mesures s’ha pres tenint en compte el descens continuat aquesta setmana, encara que lent, de les dades de contagis de Covid-19 a Catalunya i que les previsions per als pròxims dies indiquen un comportament similar de la pandèmia: descens poc pronunciat, va indicar en roda de premsa el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon. Per la seva banda, la consellera de salut, Alba Vergés va demanar “el màxim nivell de prudència perquè estem en un moment complicat” i va recordar que la vacunació “és un dels pilars per sortir de la pandèmia, però també hi ha altres”, com reduir al màxim les interaccions.

Una de les mesures més significatives ha sigut la que afecta la restauració, els bars i restaurants podran obrir des de dos quarts de vuit del matí fins a les cinc de la tarda tots els dies de la setmana, inclosos dissabtes i diumenges, però hauran de seguir tancats els que es troben a l'interior dels centres comercials

En el cas de les universitats, pot haver-hi una presencialitat del 30% a les classes teòriques per al conjunt dels centres universitaris i es deixa en mans de l’autonomia universitària com aplicar aquest percentatge. A més, les activitats extraescolars s’amplien des de Primària fins al Batxillerat o els cicles de Formació Professional.

Un dels gimnasos d'Alcarràs en una imatge d'arxiuPel que fa a les activitats esportives, es podran utilitzar els vestidors, tot i que la consellera Vergés va fer una crida a l’ús racional d’aquests, evitant aglomeracions i amb màxima seguretat. També s’autoritzen les competicions esportives federades a partir dels 16 anys. D’altra banda, també s’ha autoritzat l’obertura dels centres cívics per als majors de 60 anys, però amb activitats sempre a l’aire lliure i amb un màxim de sis persones.

En aquest sentit, la consellera Vergés va recordar que “en aquesta franja d’edat no estan vacunades” i que cal anar amb prudència. Per últim, en l’àmbit de la cultura es podrà tornar a fer actes culturals a museus, biblioteques i sales d’exposicions, mantenint les mesures dels plans sectorials de cada espai.

Sanitat acorda amb totes les comunitats el tancament perimetral per Setmana Santa

La Comissió de Salut Pública va acordar ahir el tancament perimetral de les autonomies durant la Setmana Santa, entre altres mesures. El pacte compta amb el vistiplau del Ministeri de Sanitat i de les mateixes Comunitats, representades a la Comissió, però haurà de ser ratificat al pròxim Consell Interterritorial de Salut, dimecres vinent. Una altra mesura acordada és que no se celebraran esdeveniments que impliquin aglomeració o concentració.

També s’ha establert limitar les reunions en espais públics o privats a un màxim de quatre persones tant a l’exterior com a l’interior i mantenir el toc de queda entre les deu de la nit i les sis de la matinada

Controls realitzats avui per la Policia Local de Tàrrega @RàdioTàrregaSobre les reunions socials, Catalunya va defensar les trobades de més de sis persones en lloc de les quatre proposades per l’Estat i va avisar que no li agraden les “ingerències” i que les decisions sempre s’han pres des de la Generalitat. El document signat inclou com a recomanació desaconsellar expressament la celebració de trobades socials amb no convivents als domicilis o en altres espais tancats.

Altres mesures fan referència a una relaxació de les restriccions a les residències geriàtriques amb els membres vacunats, per bé que es recomana continuar mantenint les mesures d’higiene i prevenció.

Comentaris