06.12.2021 |
Territoris.cat

Els mercats setmanals comencen a recuperar l'activitat

Una parada del mercat del Barris Nord de Lleida
Una parada del mercat del Barris Nord de Lleida
Els mercats setmanals comencen a recuperar l'activitat

Les parades de fruita, verdura i planter han tornat a ocupar els espais públics de la demarcació de Lleida aquest cap de setmana. Aquesta havia sigut una reivindicació del sector agrícola que els municipis no van acabar de consensuar, malgrat la crida dels sindicats i els productors. Aquest dissabte el mercat de Barris Nord plantava les primeres parades amb estrictes mesures de seguretat, i també s'hi afegien les parades del Mercat de l'Hort.

Fondarella també va suspendre el mercat setmanal fa set setmanes, i aquest diumenge recuperava l'activitat amb una desena de parades, una xifra molt diferent del centenar de les que hi acostumen a haver, la majoria dedicades a l'alimentació, com ara fruites, verdures o embotits, i també de planter.

Una de les parades del mercat de FondarellaDivendres al vespre la Paeria de Lleida va desinfectar i senyalitzar l'aparcament del Barris Nord, on es van instal·lar les parades separades vuit metres unes d'altres i amb passadissos de vint metres d'amplada. Els compradors van haver de fer cues respectant la distància de seguretat de dos metres entre persones i, al seu torn, els paradistes els subministraven els aliments, sempre utilitzant guants o gels hidroalcohòlics.

Els paradistes van celebrar la reobertura, tot i que critiquen la decisió de la Paeria de suspendre el mercat, ja que afirmen que es podia haver continuat adoptant les mesures de seguretat recomanades. Els pagesos creuen que era un moment perquè els ajuntaments fessin una aposta directa i clara per la gent que cultiva verdures de temporada

Una paradista equipada amb mascareta i guants al mercat del Barris Nord de LleidaPel que fa al mercat de Fondarella és, juntament amb el de Torrefarrera, un dels mercats més importants situats al costat de l'A-2 a les comarques de Lleida. El passat 14 de març, l'ajuntament va decidir suspendre'l per seguretat. Aquest mercat és un dels més concorreguts del Pla d'Urgell a causa de la seva ubicació al costat de l'autovia A-2, i en celebrar-se els diumenges, atrau moltes persones de les comarques veïnes.

L'alcalde de Fondarella, Joan Reñé, va explicar que des de l'Ajuntament va insistir a tots els paradistes que complissin amb una sèrie de normes de prevenció i seguretat, com ara evitar que la gent toqui els productes, que hi hagi una distància de seguretat entre el taulell i els compradors i que els venedors facin ús de guants i mascaretes. Pel que fa a la distància de més de dos metres entre parades, l'alcalde ha dit que aquesta condició ja es compleix durant tot l'any.

Els mercats setmanals comencen a recuperar l'activitat
comentaris