16.09.2021 |
Territoris.cat

La Generalitat repartirà gratuïtament 14 milions de mascaretes a la població

El Govern preveu fer obligatori l'ús de mascaretes als espais públics, per aquest motiu a partir de dimarts les distribuirà gratuïtament a les farmàcies presentant la targeta sanitària

Afluència en les farmàcies de Mollerussa
Les Farmàcies serviran mascaretes a partir del dimarts
La Generalitat repartirà gratuïtament 14 milions de mascaretes a la població

El Govern Català ha anunciat aquest dijous que té previst distribuir 14 milions de mascaretes entre la població a partir del pròxim dilluns 20 d'bril. El material de protecció es podrà recollir gratuïtament en les farmàcies presentant la targeta sanitària.

Amb aquesta mesura, el govern vol generalitzar-ne l’ús per tot Catalunya per, posteriorment, fer-les obligatòries als espais públics, conjuntament amb els guants

Imatge Farmàcia Torres MollerussaLa consellera de la Presidència i portaveu del govern, Meritxell Budó, ha explicat que els ciutadans podran adquirir la primera màscara de franc i només caldrà presentar la targeta sanitària. Així i tot, Budó ha destacat que tots els qui encara puguin quedar-se a casa fent teletreball o confinats s’esperin a les pròximes setmanes, per prioritzar que les primeres 100.000 màscares siguin per als qui han d’anar a treballar tant sí com no a partir de dimart.

El Govern preveu que les setmanes vinents els lliuraments siguin més grans, fins a completar el repartiment total dels catorze milions de màscaretes.

Farmàcia Núria Figuerola

Alerten de les possibles conseqüències del desconfinament

En el marc de la roda de premsa diària la consellera, Meritxell Budó ha alertat, que un desconfinament mal planificat pot portar un rebrot de contagis, i un segon confinament molt més llarg i greu. En aquest sentit, Budó ha dit que els epidemiòlegs demanen mantenir el confinament total i ha recordat que l'OMS també ha exigit no relaxar-se.

Segons la consellera és desconeix quin pla té el govern espanyol pel desconfinament més enllà de dir que a partir de la setmana que ve haurem de tornar a treballar, i això no pot ser», s'ha queixat. Budó ha demanat a les empreses que, en la mesura del possible, permetin teletreballar a tots els empleats que ho puguin fer, i que també siguin flexibles amb els horaris d'entrada per evitar aglomeracions en les hores punta al transport públic.

La Generalitat repartirà gratuïtament 14 milions de mascaretes a la població
comentaris