Illa anuncia que l'executiu regularà el temps màxim i la distància d'aquestes sortides

El govern espanyol rectifica i permet que els nens de fins a 14 anys puguin passejar

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant el Consell de Ministres d'aquest 21 d'abril del 2020. (Horitzontal)
photo_camera El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant el Consell de Ministres d'aquest 21 d'abril.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest dimarts al vespre que el seu executiu sí que permetrà finalment que els menors de fins a 14 anys puguin sortir a passejar cada dia amb un dels seus progenitors a partir del 27 d'abril, contràriament al que havia anunciat hores abans la portaveu del govern espanyol, Mara Jesús Montero. Segons Illa, a la petició de pròrroga de 15 dies de l'estat d'alarma permet que el Ministeri de Sanitat adopti mesures d'alleugeriment de les mesures. "Els anuncio que el pròxim cap de setmana emetré una ordre perquè els menors de 15 anys puguin fer passeigs", ha afirmat el ministre en roda de premsa a La Moncloa.

Illa no ha acabat de concretar la mesura dels menors. "Fer passeigs és fer passeigs", ha dit. En tot cas ha apuntat que "en els pròxims dies" el seu executiu regularà "els detalls" com "el temps màxim i la distància".


El ministre ha comparegut en roda de premsa després de la reunió d'aquesta tarda entre el Ministeri de Sanitat, la Direcció General de la Infància i la vicepresidència de Transició Ecològica.

Illa atén d'aquesta manera la petició de tots els grups de l'oposició i del sí del seu executiu i rectifica la mesura anunciada per María Jesús Montero aquest migdia després del Consell de Ministres.

Montero havia apuntat que els menors només podrien sortir de casa per acompanyar els seus progenitors o cuidadors a aquelles activitats ja autoritzades, com anar al supermercat o a la farmàcia.

Comentaris