Els progenitors lleidatans donen exemple de comportament amb la sortida de la quitxalla

Famílies passeja pels carrers de Mollerussa @EstherBarta
photo_camera Famílies passeja pels carrers de Mollerussa @EstherBarta

A diferència d'altres punts de Catalunya, la demarcació de Lleida va donar llum verda al desconfinament esgraonat dels infants aquest diumenge, amb una normalitat generalitzada. Els progenitors esperaven el moment de poder gaudir d'una sortida a l'aire lliure, encara que fos amb limitacions, per contrarestar quaranta dies de clausura familiar. Amb alguna de les joguines o senzillament per passejar, els carres i places els municipis lleidatans han tornat a sentir rialles i crits de la canalla, fins als catorze anys.

Pla general d'un pare passejant amb els seus dos fills a la zona del riu de Balaguer, la primera sortida des de l'inici del confinament, el 26 d'abril de 2020. (Horitzontal)El matí es despertava, amb els habituals que feien les compres i passejaven els animals de companyia, a Balaguer, però de cara a migdia es començaven a veure els primers infants que han pogut tornar a sortir al carrer. És el cas del Marian, de deu anys, que anava a jugar a pilota amb el seu pare al passeig i també a la vora del riu.

A casa estava avorrit i avui que era el primer dia per sortir estava molt feliç

Com el Marian, a la capital de la Noguera moltes famílies han optat per canviar els parcs infantils pel parc de la Transsegre i pels carrers paral·lels al riu. Fins a aquest punt hi ha anat l'Antonio Ramírez amb els seus dos fills. Hem vingut aquí perquè corrin", perquè segons ha afegit, el confinament "es fa complicat i veus com cada dia els nens es van desesperant més

Nens a Sucs 3La petita EMD lleidatana de Sucs, també despertava al diumenge amb la canalla amb ganes de trepitjar els carrers amb les mesures de protecció, mascaretes personalitzades per cada infant del poble, confeccionades per modistes del municipi, per córrer o simplement caminar i veure la fisonomia i el paisatge del poble, després de molts dies de veure'l per les finestres i balcons.

FOTO3La capital de Pla d'Urgell, veia com s'animaven els carrers amb les corredisses de nens i nenes, de patinets, de pares satisfets per veure que els petits podien cremar molta energia acumulada en l'estat d'alarma, tot plegat es barrejava amb algun que volia consumir la seva dosi d'activitat física. Mollerussa també va aprofitar per lliurar a les famílies mascaretes per als infants, en total 1.500 unitats als centres escolars de la ciutat.

Pla general d'infants passejant amb els seus pares i mares a un carrer de Cervera, en la primera sortida des de l'inici del confinament, el 26 d'abril de 2020 (Horitzontal)A Cervera també s'hi veia un degoteig constant de pares i mares passejant amb les criatures. La Maria Isabel Garcia ha explicat que les seves dues filles, de 5 i 2 anys, han portat prou bé el confinament perquè no s'han queixat massa, encara que reconeix que tenien moltes ganes de sortir al carrer.

Volen sortir, tocar coses i pujar als gronxadors però els hem advertit què poden fer i què no

Comentaris