L'Ajuntament de Linyola no abaixa la guàrdia, i recomana no relaxar-se

Una vintena de persones han confeccionat 4.000 mascaretes reutilitzables, a part de bates, i gorros per a ús sanitari. Del total de mascaretes, més de 800 ja s'han repartit per la gent del poble. Altres 500 s'han repartit per la comarca i zona pròxima per abastir al personal sanitari i residències de gent gran

Voluntaries fan les compres per les persones que no poden sortir a Linyola 1
photo_camera Voluntaries fan les compres per les persones que no poden sortir a Linyola

L'Ajuntament de Linyola ha fet un informe de valoració de l'estat d'alerta, arribant als trenta dies de confinament, un comunicat en el qual destaca la lleugera afectació del coronavirus al municipi, una quinzena de contagis, cap d'ells greu, i no s'ha hagut de lamentar cap defunció.

Així i tot, el consistori de Linyola, insisteix que no val a relaxar-se i cal mantenir les mesures que facin possible contenir les infeccions de la COVID-19. Per aquest motiu l'ajuntament ha extremat totes les mesures al seu abast, duen a terme tasques de desinfecció dels espais públics, en l'exterior dels comerços i les àrees d'aportació de la recollida selectiva.

Empleats municipals desinfectes els espais públics de LinyolaDes de l'Ajuntament de Linyola també es recomana als veïns utilitzar la mascareta, sobre tots si s'ha d'entrar en diferents establiments, també la utilització de guants, sempre que sigui possible, i respectar la distància social.

La tasca imprescindible del voluntariat

Una de les accions que el consistori ha destacat i agraït és la tasca del voluntariat, un col·lectiu del qual en formen part una dotzena de linyolenc i linyolenques, que ja han dut a terme al voltant d'una quarantena de serveis.

Davant la creixent demanda i per tal de donar relleu, el consistori ha fet una crida per demanar la col·laboració de més persones i especialment del col·lectiu de 18 a 45 anys

Voluntaries fan les compres per les persones que no poden sortir a LinyolaTambé han destacat el grup de més de 20 persones que han confeccionat 4.000 mascaretes reutilitzables, a part de bates, i gorros per a ús sanitari. Del total de mascaretes, més de 800 ja s'han repartit per la gent del poble. Altres 500 s'han repartit per la comarca i zona pròxima per abastir al personal sanitari i residències de gent gran.

Les cusidores de Linyola confeccionen mascaretesS'ha establert col·laboració amb altres grups de voluntaris per coordinar estocs de material i poder-lo compartir. En aquest aspecte han rebut 10 pantalles protectores pel personal del consultori mèdic i al personal de la brigada. Ben aviat esperen rebre més pantalles per poder-ne facilitar a totes les persones del poble que treballen de cara al públic.

Actuacions per l'atenció social

L'Ajuntament informa que es podran recollir mascaretes en el consultori mèdic i en la farmàcia, i aquesta setmana es disposarà d'ampolles de gel hidroalcohòlic, per poder-ne repartir a persones i col·lectius de més risc i en situació més vulnerable.

L'atenció social es coordina des de l'equip tècnic del Consell Comarcal i recentment també s'ofereix suport psicològic i emocional

S'han agilitzat els tràmits per fer les peticions d'aliments i pagaments de serveis a persones i col·lectius amb dificultats per cobrir les necessitats bàsiques. En aquest aspecte cal destacar la tasca que continua desenvolupant Càritas Linyola, facilitant aliments i medicines.

Propostes d'activitats a LinyolaSetmanalment es fa un seguiment de les persones majors de setanta anys i residents a Linyola, prioritzant les que viuen soles, per vetllar pel seu estat d'ànim i de salut. També des del Consell Comarcal es fa seguiment de les persones més necessitades. Així i tot, si algú de vosaltres detecta algun cas que ens pugui passar per alt, preguem que ens ho feu saber per poder-hi donar resposta.

Mesures fiscals

El consistori linyolenc ha ajornat el cobrament de la quota de l'aigua del 2n semestre del 2019. La quota del primer semestre del 2020 tindrà incorporada una reducció del 50% del cànon que es paga a ACA i s'aplicarà pels dies que hagi durat el confinament.

Mascaretes adqurides per l'Ajuntament de LinyolaTambé s'ajorna el cobrament de la taxa d'escombraries del primer semestre del 2020. Aquesta taxa es descomptarà a tots els establiments, comerços i/o professionals que han hagut de tancar o ha minvat significativament la seva activitat. Tractarem cas per cas.

No es cobrarà la quota de la llar d'infants mentre no es pugui restablir el servei. I es compensarà els dies de març que la llar va estar tancada. Sí que es continua cobrant la quota de l'Escola Municipal de Música, ja que les classes es continuen oferint de forma telemàtica i individualitzada.

Independentment dels dies de confinament que puguin restar, enguany no es cobrarà la taxa de terrasses als bars i restaurants.

Des de l'entrada de l'estat d'alarma, el servei de transport públic és gratuït, també les línies de bus que passen per Linyola

L'Ajuntament anima a demanar informació d'altres mesures fiscals, de compensació i ajuts a mesura que es vagin concretant i evolucioni el calendari de cobrança dels diferents impostos, taxes i preus públics.

El consistori informa de la suspensió de Festes i Activitats 

Totes les activitats que comportin concentració de persones es veuran afectades força més enllà dels dies de confinament. Aquesta situació també afectarà tots els actes públics previstos per la Festa Major de maig. Enguany es suspendran tots els actes públics de la Festa Major i Fira.

Altres activitats programades, tant per part del consistori com de la resta d’entitats, també han estat o hauran de ser modificades i adaptades a les circumstàncies.

Activitats en la Fira de la Camamilla de Linyola (4)Des de la Comissió de Festes, Regidoria de Cultura, així com de les entitats us anem fent propostes d’activitats adaptades a la situació de confinament.

Recentment hem obert “Els concursos del confinament: literatura, música, vídeo musical i art”, vegeu publicació i bases a la pàgina web de l’Ajuntament, eBando, xarxes socials.

Qualsevol proposta que ens vulgueu fer arribar serà benvinguda

Sabent de la importància de les eines tecnològiques i com ens possibiliten i faciliten la comunicació i interacció interpersonal, tothom que pugui tenir interès en adquirir i/o millorar coneixements per fer  videoconferències,  videotrucades i/o teletreball, que contacti per correu electrònic a [email protected].

Volem agrair de nou, l’actitud responsable i cívica de la majoria de persones de Linyola  que feu el possible per contenir i evitar la propagació d’aquesta pandèmia. En la major part dels casos aquesta adaptació no resulta fàcil. Qualsevol consulta o requeriment podeu contactar amb l’Ajuntament [email protected] o 973 57 50 19 i fora d’horari d’oficina al telèfon 621274295.

comentaris