L'Ajuntament de Mollerussa amplia l'horari de les escoles bressol

Els pares que així ho necessitin i ho justifiquin podran portar els infants als tres centre municipals, en acollida a partir de les vuit del matí, l'horari habitual de nou a una del migdia, i a partir de dimarts aquest horari es prolonga fins a les sis de la tarda
Escoles bresool de Mollerussa
photo_camera Escoles bresool de Mollerussa

L'Ajuntament de Mollerussa preveien l'entrada en la Fase 2 d'aquest dilluns, ha començat a desplegar els preparatius en les escoles bressol municipals, un servei que obrirà portes a partir del dimarts 9 de juny. El consistori ha elaborat un pla de retorn amb el qual es vol col·labora amb les famílies per tal que puguin conciliar els horaris laborals. Per aquest motiu els pares que així ho necessitin i ho justifiquin podran portar els infants als tres centre municipals, en acollida a partir de les vuit del matí, l'horari habitual de nou a una del migdia, i a partir de dimarts aquest horari es prolonga fins a les sis de la tarda.

El pla de retorn també preveu que aquelles famílies que ho necessitin puguin deixar els seus infants a dinar a les escoles però portant la carmanyola de casa

L'Ajuntament de Mollerussa preveu que dilluns, quan s'entri en Fase 2, es procedeixi a la neteja i condicionament dels centres per començar a acollir infants a partir de dimarts. En aquest sentit, ja s'ha fet un primer sondeig que situa en una vintena llarga entre els tres centres les famílies amb aquesta necessitat, ja que els dos progenitors treballen fora de casa i tenen dificultats per flexibilitzar el seu horari laboral per tenir cura dels infants.

Escola Bressol El Niu de MollerussaTambé els centres escolars públics de Primària, el manteniment i neteja dels quals és a càrrec de l'Ajuntament, han elaborat una planificació per al retorn a les aules, que val a dir que és voluntari.

Segons dades que s'han presentat al consistori a partir del sondeig fet entre les famílies, serien una quinzena els alumnes d'Educació Infantil i una quinzena més els que cursen 6è els que tindrien disponibilitat d'acudir als centres en tutories establertes en dies concrets 

L'Ajuntament de la capital del Pla d'Urgell, encarregat del manteniment i neteja d'aquests centres, ja ha preparat el dispositiu de desinfecció perquè puguin obrir portes dilluns a les 9 del matí.

Així mateix, els centres de Secundària han fet els seus propis plans d'acollida d'alumnat, que bàsicament estan destinats als estudiants 4t d'ESO i també 2n de Batxillerat i que, segons dades aportades al consistori, podrien ser al voltant d'una seixantena en total.

Comentaris