01.07.2022 |

L'Ajuntament de Tàrrega autoritzarà l’ampliació de terrasses de bars i restaurants per afavorir l'activitat

L’Ajuntament de Tàrrega prorrogarà la suspensió del pagament de la taxa d’ocupació de via pública a bars i restaurants durant tot l’any 2021, una exempció que ja s’aplica des del passat mes de març, per donar suport al sector
Terrassa d'un establiment a Tàrrega @Tarrega
Terrassa d'un establiment a Tàrrega @Tarrega
L'Ajuntament de Tàrrega autoritzarà l’ampliació de terrasses de bars i restaurants per afavorir l'activitat

L’Ajuntament de Tàrrega autoritzarà de nou l’ampliació de l’espai de les terrasses de bars i restaurants a la via pública coincidint amb la reobertura d’aquests establiments. El sector de la restauració local es podrà acollir a aquesta prerrogativa sense cap cost afegit, tal i com ja es va establir l’estiu passat. D’aquesta forma, es vol evitar que aquests establiments perdin la seva capacitat de negoci garantint a la vegada el compliment de les mesures sanitàries de distanciament.

Arxiu, Terrasses a Tàrrega @RadioTarregaSegons disposa la desescalada, bars i restaurants poden obrir les terrasses de 6 del matí a 2/4 de 10 de la nit amb una distància mínima de 2 metres entre taules i una limitació de 4 persones per taula, i també poden servir a l’interior amb un aforament màxim del 30% i una bona ventilació.

Al mateix temps, l’Ajuntament de Tàrrega també estudiarà la possibilitat d’habilitar nous espais a la via pública per posar-los a disposició dels establiments d’hostaleria més propers.

Posarem tots els mitjans perquè bars i restaurants puguin mantenir, en la mesura del possible, l’activitat a les terrasses donant compliment alhora a les restriccions de seguretat sanitària

L’alcaldessa de TàrregaAlba Pijuan ha manifestat que som plenament conscients de la precària situació que pateix l’hostaleria i potenciarem les mesures per afavorir la represa de la seva activitat. En aquest sentit, l'alcaldessa s’ha compromès també a traslladar les reivindicacions de la restauració local als departaments i organismes competents: establirem un fil directe per fer arribar al Govern català les peticions i necessitats dels bars, restaurants i comerç en general davant l’actual escenari de crisi econòmica i sanitària.

Arxiu, Nadal a TàrregaEn paral·lel, i com a mesura d’alleujament fiscal, l’Ajuntament de Tàrrega prorrogarà la suspensió del pagament de la taxa d’ocupació de via pública a bars i restaurants durant tot l’any 2021 (aquesta exempció ja s’aplica des del passat mes de març). Per ajudar al sector, la Regidoria de Promoció Econòmica també ha divulgat a les xarxes socials un directori online aplegant els establiments que serveixen menjar per emportar i/o a domicili. A més, i com ja s’informà, l’Ajuntament assumirà aquest any la despesa de la instal·lació de l’enllumenat de Nadal als carrers de la ciutat (fins ara ho costejava Foment Tàrrega i el consistori únicament es feia càrrec del consum elèctric).

L'Ajuntament de Tàrrega autoritzarà l’ampliació de terrasses de bars i restaurants per afavorir l'activitat
comentaris