27.11.2022 |
Territoris.cat

L'església trasllada la Setmana Santa a les xarxes per arribar als feligresos

L'estat d'alarma ha suspès tots els actes col·lectius i l'església catòlica ha vits com havia de renunciar a les misses, i tota la tradició que comporta la Setmana Santa.
L'església trasllada la Setmana Santa a les xarxes per arribar als feligresos

El confinament que ha originat l'epidèmia de la COVID-19 ha obligat a repensar i evolucionar a molts sectors de la societat, alguns han trobat en la tecnologia un aliat que segurament mai s'haurien imaginat que fos tan útil. L'estat d'alarma ha suspès tots els actes col·lectius i l'església catòlica ha vits com havia de renunciar a les misses, i tota la tradició que comporta la Setmana Santa.

Mossèn Alfons Busto rector de la Parròquia de Mollerussa 1La Parròquia de Sant Jaume de Mollerussa va ser una de les pioneres en trobar en la tecnologia, l'aliat perfecte per apropar-se als feligresos, malgrat el confinament. La Parròquia obria comptes a Facebook i Instagram, amb la voluntat d'establir nous canals de comunicació per mantenir viva la fe, segons asseguren des de la rectoria mollerussenca.

Des del Monestir de les Carmelites Descalces de Mollerussa, el rector de la Parròquia, Alfons Busto celebra la missa, acompanyat del vicari Theodore Lambal, tal com es feia diàriament, l'acte litúrgic s'enregistra i es puja als canals on els fidels poden veure o descarregar-se.

Aquest Diumenge de Rams el rector Alfons Busto, ha volgut mantenir la tradició i a fet una benedicció de les palmes confinades, des del mateix convent de les Carmelites Descalces de Santa Teresa, en la capital del Pla d'Urgell.

En els canals telemàtics, la Parròquia hi puja el full parroquial, comunicats, catequesi, un tot un seguit d'activitats, algunes de les quals es feien habitualment amb els fidels i els veïns de Mollerussa

Els pobles mantenen la tradició tot i el confinament

Aquest diumenge, han estat molts els municipis, que han despertat l'enginy per poder celebrar la tradicional festa de Rams, un inici de la Setmana Santa totalment atípica, però que no es vol deixar de celebrar, Benavent de Segrià, Vilanova de Bellpuig, el Palau d'Anglesola, entre altres, vermuts als balcons, música en la megafonia dels pregons, cada poble ha adaptat la festa a la seva manera.
 

Bellpuig transforma la processó dels Dolors en canal de YouTube i Facebook

A Ponent la processó de la Mare de Déu dels Dolors, que se celebra el divendres abans de divendres Sant a Bellpuig, és una de les tradicions més arrelades a Ponent i que obria el calendari de la Setmana Santa. Enguany la Congregació que reuneix als devots de la Verge s'ha hagut de conformar a obrir un canal de YouTube  i un perfil a Facebook amb el nom de Dolors Bellpuig, on s'ha pujat els actes programats en la Parròquia.

Septenari dels Dolors, que va tenir lloc el 2 d'abril, la missa dels Dolors del divendres 3 d'abril, i el Rosari dels Dolors que també va tenir lloc el 3 a la tarda.

L'església trasllada la Setmana Santa a les xarxes per arribar als feligresos
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement