27.10.2021 |
Territoris.cat

L'Hospital Arnau de Vilanova tanca la tercera planta per a pacients COVID-19

Comença a descendir el nombre de nous ingressos diaris i també es detecten menys casos positius a l'atenció primària

arnau2
L'Hospital Arnau de Vilanova tanca la tercera planta per a pacients COVID-19

El descens de la pressió assistencial de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida ha permès tancar la tercera planta habilitada per a pacients amb COVID-19.

El volum de nous ingressos diaris està començant a baixar, passant dels vuit que es registraven fa quinze dies als sis o set d'actuals, i la tendència és que ho continuï fent de cara als pròxims deu dies tenint en compte que cada cop es detecten menys casos a l'atenció primària.

Durant la setmana passada, es va deixar d'utilitzar la segona planta que s'havia destinat als casos positius de coronavirus a l'Hospital de Santa Maria

Ara, l'objectiu passa per acabar concentrant els afectats en una planta i mitja de l'Arnau, un cop es vagin donant més altes i, per tant, es redueixi el nombre d'ingressats (que és de mig centenar de persones a l'Arnau -una quinzena dels quals a l'UCI- i de prop d'una vintena al Santa Maria, amb dos o tres casos a l'UCI).

Aquesta planta i mitja o dues plantes de l'Arnau de Vilanova es mantindran obertes durant tot l'any i que ja hi ha un pla de contingència preparat de cara a l'hivern, quan es preveuen nous rebrots de la malaltia

Pel que fa a la tipologia de pacients ingressats, gairebé un 60% del total corresponen a persones que s'han contagiat mitjançant un contacte familiar (42%) o social (17%). Mentre, hi ha un altre 13% de casos provinents de residències de la gent gran, un 13% correspon a contagis en l'àmbit laboral i un altre 6% de treballadors del sector fructícola.

L'Hospital Arnau de Vilanova tanca la tercera planta per a pacients COVID-19
comentaris