L'Hospital de Santa Maria de Lleida tanca la segona planta on es tractava el COVID-19

El centre hospitalari ha donat l'alta avui al darrer pacient ingressat per aquesta malaltia

covid2

L’Hospital Universitari Santa Maria ha quedat aquest 25 de setembre lliure de COVID-19, gràcies al descens progressiu en el número d’ingressos per aquesta malaltia que s’ha registrat en les últimes setmanes.

La primera setmana d’agost, l’Hospital Universitari Santa Maria ja va tancar una de les dues plantes reservades per a la COVID-19, i avui ha tancat la segona en donar l’alta mèdica a l’últim pacient que quedava ingressat

La màxima tensió assistencial a l’hospital es va produir el passat 31 de juliol, quan el 51% dels hospitalitzats al Santa Maria eren pacients diagnosticats de COVID-19, amb un total de 40. Des de llavors, la pressió assistencial per COVID-19 ha anat a la baixa de forma progressiva i sostinguda fins fer possible el tancament de la planta COVID.

Gràcies al fet d’haver obert dues plantes COVID a l’Hospital Universitari Santa Maria i d’haver dedicat tota l’UCI al tractament dels pacients més greus amb aquesta infecció, es va rebaixar la pressió assistencial a l’Hospital Universitat Arnau de Vilanova, de manera que no va ser necessari obrir una quarta planta COVID en aquest centre.

Cal destacar que tant a l’Arnau de Vilanova com al Santa Maria s’ha instal·lat un sistema de ventilació de pacients semicrítics a les plantes COVID amb dispositius d’assistència respiratòria. El seu seguiment diari s’ha efectuat en coordinació amb l’equip de l’UCI, la qual cosa ha permès disminuir la taxa d’ingressos en aquesta unitat.

Durant la primera onada de la pandèmia, els pacients amb COVID a l’UCI de l’Arnau de Vilanova van arribar a suposar el 80%. Al Santa Maria, en canvi, entre el 8 i el 27 de juliol, tots els llits d’UCI estaven dedicats a pacients amb aquesta patologia, degut al menor nombre de llits disponibles

Comentaris