En marxa la vacunació dels catalans residents a l'exterior de Catalunya

Les persones interessades poden demanar cita a través de La Meva Salut per vacunar-se als diferents centres habilitats arreu del país

Campanya de vacunació
photo_camera Campanya de vacunació

Els departaments de Salut i d’Acció Exterior i Govern Obert del Govern de la Generalitat posen en marxa la vacunació a Catalunya per als catalans que resideixen a l’exterior.

Els catalans residents a l’exterior poden demanar cita per vacunar-se als diferents centres de vacunació habilitats a Catalunya

Com en el cas dels ciutadans que resideixen al país, han de concertar la cita a través de La Meva Salut, ja sigui a través del portal web lamevasalut.gencat.cat o de l’aplicació de mòbil. Per fer-ho cal estar inscrit al Registre de catalans a l’exterior i haver tramitat la Targeta Sanitaria Individual (TSI).

El  Registre és una eina del Govern al servei dels catalans que resideixen a l’exterior per facilitar l’exercici dels seus drets com a catalans i conèixer les seves demandes i necessitats per garantir un acció de Govern més efectiva

Els catalans que ja estiguin inscrits al Registre i que disposin de la Targeta Sanitària Individual o bé del Codi d’Identificació Personal (CIP) poden demanar directament hora per vacunar-se a través de La Meva Salut.

Els que estiguin inscrits al Registre però en canvi no disposin de la Targeta ni del Codi, hauran de sol·licitar la TSI a l’apartat ‘Sol·licitud de serveis’ del web del Registre. Un cop sol·licitat el document, s’enviarà electrònicament el CIP amb el qual ja podrà operar per demanar cita a La Meva Salut. No caldrà esperar a disposar de la Targeta Sanitària Individual, que s’enviarà per correu postal per utilitzar-la en altres ocasions.

Finalment, els ciutadans catalans residents a l’exterior que no estiguin inscrits al Registre ni disposin de cap dels altres dos documents (Targeta i Codi) que hauran d’inscriure’s primer al Registre omplint el formulari d’inscripció. En el procés de tramitació podran sol·licitar la Targeta Sanitària Individual. I un cop fet el tràmit, podran demanar hora per vacunar-se a través de La Meva Salut.

Els ciutadans que resideixen a l’exterior i que es vacunin a Catalunya hauran de ser al país per poder-se posar la segona dosi i disposar així de la pauta completa de vacunació.

Comentaris