Els alcaldes del Segrià, perplexos per la decisió de no ratificar l'enduriment del confinament

El paer en cap lleidatà lamenta la "inseguretat jurídica" i reivindica "decisions d'alçada" i no de partit
alcaldes2

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, s'ha mostrat perplex per la decisió d'un jutjat de no ratificar l'enduriment del confinament i ha exigit "claredat".

El paer en cap ha demanat al Govern, el govern espanyol ,"i a qui sigui més que s'hagi d'implicar", que arribin a una "conclusió clara" i ha mostrat la seva preocupació per la "inseguretat jurídica".

"Difícilment podem transmetre als ciutadans indicacions precises i objectives", ha lamentat Pueyo

L'alcalde ha reivindicat que "amb la salut no s'hi hauria de jugar" i ha dit que "no és moment de fer política de partit sinó de prendre decisions d'alçada".

Pueyo s'ha mostrat segur que el Govern va prendre les mesures per salvaguardar la salut, tot i que ha afegit que no li acabaven d'agradar aquest diumenge i no li agraden avui.

Per això, ha afirmat que és "incapaç de veure en què beneficia la decisió de la jutgessa a la salut de la ciutadania". L'alcalde s'ha mostrat a l'espera de què es decideixi al Govern i a la reunió del Procicat que ha de tenir lloc aquest matí. 

De la seva banda, l'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, ha assegurat que "no s'ha fet el rastreig a les persones que han tingut covid" i ha denunciat que els ajuntaments no disposen de la informació necessària per abordar la situació.

"És vergonyós que no tinguem les dades de salut de cada dia, que no sapiguem quants covids positius hi ha", ha manifestat Pujol

L'alcaldessa ha demanat al Govern "que actuï amb la màxima responsabilitat".

De la mateixa manera, l'alcalde d'Alcarràs, Manel Ezquerra, ha criticat que no s'hagi escoltat els municipis que són els que coneixen millor la situació que es viu, així com que no formin part del Procicat. Ha defensat que si això hagués estat així s'hauria pogut arribar a "millors confinaments, més quirúrgics o mesures més específiques".

Ezquerra ha afegit que la decisió de la jutgessa "deixa fora de lloc a tothom" i ha considerat que s'està fent "una mica" el ridícul

Com Pujol, Ezquerra ha assegurat que la vigilància epidemiològica "ha fallat estrepitosament" i ha posat en valor que l'atenció primària està fent el que poc, però sense recursos.

Comentaris