04.07.2022 |
Territoris.cat

Restauradors lleidatans promocionen caragolades a casa per mantenir viu l'esperit de l'Aplec

Participen en el Pac Família Aplec el restaurants Aggio, Arrosseria Antoni Rubies (Artesa de Lleida), Astoria, Blasi, Caravista, De Tapas, El Celler del Roser, En Família, Gaudium, La Cuina de Martín, La Dolceta, L'Espurna, La Masia, El Mirador dels Camps Elisis, Petit Català i Tòfol, i la Fecoll anirà incorporant a la campanya els establiments que així ho demanin durant el mes de maig
Setze restaurants lleidatans s'han sumat a la iniciativa del Pac Família Aplec
Setze restaurants lleidatans s'han sumat a la iniciativa del Pac Família Aplec
Restauradors lleidatans promocionen caragolades a casa per mantenir viu l'esperit de l'Aplec

Setze restaurants lleidatans s'han sumat a la iniciativa del Pac Família Aplec de la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) i Raimat que permet gaudir de caragols, vi Raimat i cervesa San Miguel, a domicili o recollint el menjar a l'establiment. La restauració s'afegeix així a la promoció que aquesta setmana va presentar la Fecoll en els supermercats Bon Preu - Esclat i Plusfrec per mantenir viu l'esperit de l'Aplec del Caragol durant el mes de maig a casa

En una primera inscripció, els restaurants participants són: Aggio, Arrosseria Antoni Rubies (Artesa de Lleida), Astoria, Blasi, Caravista, De Tapas, El Celler del Roser, En Família, Gaudium, La Cuina de Martín, La Dolceta, L'Espurna, La Masia, El Mirador dels Camps Elisis, Petit Català i Tòfol. Tot i això, la Fecoll anirà incorporant a la campanya els establiments que així ho demanin durant el mes de maig. 

Ferran Perdrix, president de la Fecoll, ha destacat com les colles de l'Aplec del Caragol volen fer costat a la restauració lleidatana, que tan malament ho està passant amb la pandèmia de la COVID-19; i esperem que la ciutadania, en general, reservi les seves caragolades en els establiments participants. El representant de la festa també ha volgut agrair el compromís de Celler Raimat i cervesa San Miguel, dues empreses de Lleida, tant en el seu origen com en l'actualitat. Tal com demostren amb aquestes accions de promoció del sector hostaler del territori. 

Imatge d'arxiu Aplec del Caragol

Maridatges per a tots els gustos 

Els restauradors lleidatans maridaran durant el mes de maig els caragols a la llauna, a la gormanda o al seu estil més personal, amb les cerveses San Miguel i un d'aquests tres vins de Raimat (DO Costers del Segre): Abadia 2018, El Vol d'Ànima 2017 i El Silenci del Molí 2017

El Silenci del Molí 2017, és un vi monovarietal 100% Cabernet Sauvignon evolució i hereu dels històrics cabernets sauvignon de finques de la marca lleidatana. És un dels vins del celler més valorats pel consumidor i clar exemple de l'equilibri entre tècnica i tradició que defineix a Raimat des del seu inici. El resultat, un vi elegant i amable. Complex i alhora per a tots els públics. 

Pel que fa a El Vol d'Ànima negre, és un vi de cupatge Cabernet Sauvignon, Ull de Llebre i Syrah. Un vi que uneix dues vinificacions diferents. Per una part una fermentació a baixa temperatura que garanteixi frescor i aromes de fruita; i d'altra part del vi, fermenta a temperatures més altes per guanyar "major textura i complexitat", segons expliquen els seus elaboradors. 

El Raimat Abadia 2018, fruit d'un cupatge de Cabernet Sauvignon i Ull de Llebre, és un dels vins més populars del celler lleidatà i marida a la perfecció amb els caragols a la llauna, gormanda, en salsa o en cassoles i arrossos.  

Restauradors lleidatans promocionen caragolades a casa per mantenir viu l'esperit de l'Aplec
comentaris