27.11.2021 |

S'acaba el confinament comarcal, i es podrien permetre els sopars a la restauració

El conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, ha obert la porta a permetre el servei de sopars els pròxims dies si les dades epidemiològiques acompanyen
Control de la Policia Local de Mollerussa el 30 d'octubre de 2020.
Controls dels accesos comarcals de la Polocia Local @Territoriscat
S'acaba el confinament comarcal, i es podrien permetre els sopars a la restauració

El confinament comarcal s'ha acabat la mitjanit de diumenge a aquest dilluns. La restricció de mobilitat interna va entrar en vigor el dia 7 d'abril, divendres, després que el Govern hagués permès moure's per Catalunya durant la Setmana Santa. Un cop passat el període festiu, la Generalitat va reinstaurar les restriccions de mobilitat a l'àmbit de la comarca, ja que no hi va haver una "explosió" de contagis de covid-19.

Les noves mesures aprovades per la Generalitat que entren en vigor aquest dilluns, ja permeten que les trobades socials puguin reunir gent de diferents bombolles de convivència, però mantenint el límit de sis persones, i poden trobar-se en bars i restaurants de centres comercials, que poden reobrir. Es manté la restricció horària que obliga aquests establiments a tancar a les 17 de la tarda, però el conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, ha obert la porta a permetre el servei de sopars els pròxims dies si les dades epidemiològiques acompanyen.

El supermercat ha ampliat amb una superfície de 370 metres quadrats.En l'àmbit educatiu, el Batxillerat i els cicles formatius recuperen la presencialitat a les aules, mentre que les universitats seguiran combinant les classes físiques amb les sessions telemàtiques. També es relaxen les restriccions a l'esport i les activitats religioses, ja que podrà haver-hi aforaments del 50% i no ja del 30% a centres esportius i de culte.

Quant al comerç, s'elimina el límit de 800 metres quadrats i ja poden reobrir totes les botigues, tot i que amb un aforament del 30% com fins ara. Això permetrà les grans superfícies no haver de restringir l'accés a part dels seus establiments. Les noves mesures aprovades per la Generalitat que entren en vigor aquest dilluns.

S'acaba el confinament comarcal, i es podrien permetre els sopars a la restauració
comentaris