S'allarguen les mesures de protecció dels centres residencials davant la COVID-19

S’ha decidit mantenir 14 dies més les mesures dictaminades per l’alta afectació que hi ha encara, tant a la comunitat com als centres residencials

residències2

Els departaments de Drets Socials i Salut van aprovar el passat 19 de juliol el Pla d’intensificació de mesures de control en l’entorn residencial i la limitació temporal de sortides dels residents de centres residencials de gent gran i de persones amb discapacitat, davant el progressiu augment de circulació de la variant Delta (més transmissible) de la COVID-19 i els elevats nivells de contagis a la comunitat en població no immunitzada.

Durant aquests 14 dies les mesures han aconseguit mantenir continguda l’entrada del Coronavirus SARS-CoV-2 a l’entorn residencial.

Gràcies a l’increment de cribratges a professionals i a familiars, s’han pogut tallar moltes de les cadenes de transmissió del virus als centres residencials. Tot plegat ha estat possible per l’esforç coordinat de tots els professionals de les residències, dels centres d’atenció primària, de Vigilància Epidemiològica, dels serveis territorials de Salut Pública, delegades dels Departaments de Salut i Drets Socials.

Les xifres d’afectació màxima han estat d’un 1,5% dels residents distribuïts en aproximadament un 12% dels centres residencials

Malgrat això, les dades de les que es disposa actualment, en les que ja s’observa certa tendència a la reducció de la incidència de nous casos, mostren encara una afectació alta a la comunitat i també a les residències, i per tant fan necessari el manteniment de les mesures vigents per reduir més l’afectació dels centres residencials.

Es mantenen per als propers 14 dies les mesures d’intensificació de la protecció dels residents i professionals de les residències: cribratges, tests d’antígens per als visitants dels centres, aïllaments en cas de brot, etc.

També es manté la limitació temporal de les sortides dels residents (només poden sortir 3 dies o més i han de relacionar-se amb una sola unitat de convivència).

En el cas de centres residencials de persones amb discapacitat, es permetran les sortides considerades com a terapèutiques amb l’acord de la direcció del centre, l’equip sanitari de referència i la família.

Comentaris