27.11.2022 |
Territoris.cat

Salut atribueix l'augment de casos a Lleida a una festa d'aniversari i a empreses agroalimentàries

Els sindicats CCOO i UGT demanen al Departament de Salut que no es criminalitzi el sector i s'especifiqui en quines empreses hi ha hagut rebrots perquè, de la mateixa manera que n'hi ha que no ho estan fent bé, d'altres sí

Persones fent esport al passeig del riu a Lleida
Persones fent esport al passeig del riu a Lleida
Salut atribueix l'augment de casos a Lleida a una festa d'aniversari i a empreses agroalimentàries

El Departament de Salut ha atribuït aquest dimarts l'augment de casos positius de coronavirus de l'última setmana a la regió sanitària de Lleida principalment a empreses agroalimentàries, una festa d'aniversari amb 20 persones i residències.

Els sindicats CCOO i UGT demanen al Departament de Salut que no es criminalitzi el sector i s'especifiqui en quines empreses hi ha hagut rebrots perquè, de la mateixa manera que n'hi ha que no ho estan fent bé, d'altres sí. En aquest sentit recorden que ja van denunciar que a l'escorxador Milsa de Lleida no s'estaven complint les mesures de seguretat. Precisament en aquesta empresa, amb tres positius confirmats, s'estan fent tests als treballadors aquest dimarts.

Imatge de les terrasses a la plaça Manuel Bertrand de MollerussaEl Departament de Salut ha informat que mentre que del 7 al 13 de maig es van detectar 45 casos nous a la regió sanitària de Lleida, del 14 al 21 se'n van detectar 142. Aquest augment l'expliquen per l'aparició de més casos en residències i empreses agroalimentàries, sense especificar però en quines.

També en una festa d'aniversari amb 20 persones, quatres d'elles positives, que van acabar contagiant tothom. També entre el personal sanitari, tot i que puntualitzen que es tracta d'un degoteig semblant al que hi ha hagut durant tota la crisi.

Segons ha explicat la gerent de la Regió Sanitària, Divina Farreny Salut està fent seguiment dels escorxadors de Lleida on s'han detectat positius de COVID-19 els darrers dies i també es faran les proves que calgui per donar imatge de la realitat de la situació, .

Farreny ha afegit que estan tranquils per la constatació que tots els focus "estan repartits" amb un nombre de casos molt "normal" a la comunitat. Farreny ha comentat que des del Departament s'estan plantejant oferir hotels per persones que hagin donat positiu i no puguin fer l'aïllament en condicions a casa seva

L'objectiu és frenar els contagis després del relaxament de la desescalada i aquesta setmana es valorarà si es replanteja la decisió de no passar a la fase 2.

Salut atribueix l'augment de casos a Lleida a una festa d'aniversari i a empreses agroalimentàries
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement