Les Borges, el primer municipi on Salut comença a vacunar persones de 50 a 59 anys

El departament de Salut té previst iniciar la vacunació de les persones de la fanja d'edat de 50 a 59 anys el dilluns 10 de maig
Borges vacuna a persones de la franja de 50 a 59 anys @salut
photo_camera Borges vacuna a persones de la franja de 50 a 59 anys @salut

Les Borges Blanques ha estat el primer municipi de Catalunya on el Departament de Salut ha començat la vacunació a la població generalitzada d’entre 50 i 59 anys.

Segons van confirmar fonts de Salut, ahir es va vaccinar un total de 160 persones, la majoria d’elles de 59 anys, excepte algun cas “residual” de 58. La vacunació es va dur a terme al pavelló de l’Oli de les Borges Blanques. Cal recordar que a partir del dilluns 10 de maig es començarà a vacunar de manera generalitzada a aquest grup d’edat.

El 4,7% de les persones d’entre 50 i 59 anys ja han rebut almenys la primera dosi de la vacuna contra el Covid-19, segon el balanç extret del portal dadescovid.cat

Persones esperant a rebre la dosi de vacuna a les Borges @SalutEs tracta de persones amb patologies concretes que es van vacunar des dels hospitals. A més, el 2,4% ja té la pauta completa, el que indica que ja fa uns dies que se’ls ha començat a vacunar. A Lleida, un 5,9% ha rebut la primera dosi, mentre que el 2,9% té la pauta completa.

En paral·lel, la consellera de Salut, Alba Vergés, va afirmar ahir en una entrevista a Rac 1 que preveu que el juny sigui el mes que es vacuni “amb més intensitat” i es comenci a vacunar la franja d’edat dels 40 als 49 anys, sempre que arribin les dosis previstes. La consellera va qualificar les dades epidemiològiques recents d’”esperançadores” en un context de vacunació “intensa”.

Si podem portar la situació sota control, la perspectiva és anar recuperant la vida

Sobre les segones dosis d’AstraZeneca, Vergés va reiterar que espera que la decisió que es prengui sobre quina vacuna s’administra als menors de 60 que ja tenen una primera dosi d’AstraZeneca sigui “el màxim de coherent” amb el que diu l’Agència Europea del Medicament.

També va justificar que tot i que s’aixequi l’estat d’alarma la competència sobre els medicaments és estatal i per tant Salut no pot decidir espaiar la segona dosi de vacunes com la de Pfizer, com defensa. D’altra banda, la consellera va demanar al món local que estigui “amatent” davant de possibles trobades com ‘botellons’.

Sobre la reobertura de l’oci nocturn, va apuntar que estan treballant plans sectorials per veure com pot fer-se tot i que va assenyalar que el que ja poden dir és que haurà de ser progressiu. De moment, va anunciar, es farà una prova pilot a Sitges que haurà d’anar acompanyada de “cert aval científic”.

comentaris