Salut crea una aplicació web d’atenció psicològica durant el confinament

El nou canal forma part de la instrucció del Pla d’acció per al suport emocional i la gestió de l’estrès agut, el desplegament del qual s’està duent a terme amb l’objectiu d’oferir una resposta unificada a totes aquelles accions en l’àmbit de la gestió emocional
L'aplicatiu presentat per Salut per ajudar en la gestió emocional de la Covid-19
photo_camera L'aplicatiu presentat per Salut per ajudar en la gestió emocional de la Covid-19

El Servei Català de la Salut ha llençat l’aplicació web GestioEmocional.cat, una eina per donar suport emocional a la ciutadania davant la situació excepcional a causa de l’epidèmia de la Covid-19. És un espai destinat a recolzar als usuaris afectats psicològicament pel confinament, la malaltia o el fet de no poder acompanyar familiars afectats pel coronavirus, així com la gestió del dol.

El nou canal forma part de la instrucció del Pla d’acció per al suport emocional i la gestió de l’estrès agut, el desplegament del qual s’està duent a terme amb l’objectiu d’oferir una resposta unificada a totes aquelles accions en l’àmbit de la gestió emocional.

Presentació de la web GestióEmocionalCatEls continguts de la web han estat desenvolupats des del servei de psiquiatria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i han estat dirigits pel doctor J. Ramos Quiroga. Quiroga destaca que les eines que s’utilitzaran estan avalades a nivell internacional: l’aplicació permet manegar fins a 7 símptomes diferents com ara la gestió del dol, problemes per dormir o l’ansietat, i 15 recursos testats internacionalment i que han demostrat eficàcia per resoldre aquestes circumstàncies.

Les persones que accedeixin a l’aplicació, podran fer una avaluació del seu estat emocional a través d’un test i en funció d’aquestes respostes, es determinarà quines són les necessitats d’aquella persona i de quins recursos disposa. Els recursos que s’ofereixen contemplen des d’exercicis d’autogestió de les emocions, així com consells o informació d’hàbits saludables.

En cas que les respostes indiquin un grau d’afectació més elevat, es demanarà les dades de contacte de l’usuari i s’oferirà el contacte telefònic amb un equip de psicòlegs del Sistema d’Emergències Mèdiques. L’equip de professionals encarregats d’aquesta atenció està integrat per més de 100 psicòlegs amb formació especialitzada en situacions de crisi i emergències.

Comentaris