Salut descarta de moment cap relació entre la mort de dos homes a Tàrrega i Cervera i la vacuna d'AstraZeneca

De moment, la vacuna es continuarà administrant a la població d'entre 60 i 65 anys, que són els que estan citats, queda en mans de la Comissió de Salut Pública iniciar la vacunació a les persones d'edats compreses entre els 65 i els 69 anys
Departament de Salut ja ha començat a vacunar als equips docents de Catalunya @Salut
photo_camera Arxiu, les primeres dosis de vacuna administrades als docents @Salut

Salut descarta de moment que hi hagi cap relació entre la mort de dos homes a Tàrrega i Cervera i la vacuna d'AstraZeneca, han explicat a l'ACN fonts del departament. Tots dos van morir a les poques hores de rebre el vaccí. En el cas de Tàrrega, es tracta d'un home de 65 que es va vacunar aquest dimecres al matí i va morir a la tarda.

El de Cervera, que tenia 63 anys, va rebre la vacuna el 25 de març, i va perdre la vida l'endemà. Segons ha pogut saber l'ACN, va anar dues vegades al CAP dient que tenia molt mal de cap, però en les dues ocasions li van dir que era un efecte secundari freqüent del vaccí.

Salut no disposarà de les dosis AstraZeneca compromeses @salutL’Agència Europea del Medicament (EMA) va concloure ahir que el desenvolupament de tromboembolismes molt rars s’inclourà com un efecte secundari de la vacuna d’AstraZeneca per l’existència d’un possible vincle amb els casos reportats després de la vacunació, però va mantenir una opinió positiva sobre el seu benefici contra la Covid-19. 

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes va acordar aquest dimecres limitar, per ara, la vacunació amb AstraZeneca a les persones de més de 60 anys.

De moment, la vacuna es continuarà administrant a la població d'entre 60 i 65 anys, que són els que estan citats. Queda en mans de la Comissió de Salut Pública iniciar la vacunació a les persones d'edats compreses entre els 65 i els 69 anys

Comentaris