04.08.2021 |
Territoris.cat

Salut estendrà el cribratge intensiu a Lleida fins el 18 de desembre

Des de dimarts, s'han format cues a l'exterior del pavelló Onze de Setembre per sotmetre's al test ràpid d'antígens

pcr2
Fotografia: ACN
Salut estendrà el cribratge intensiu a Lleida fins el 18 de desembre

El Departament de Salut ampliarà el cribratge poblacional intensiu que va començar dimarts al pavelló Onze de Setembre de Lleida i l'estendrà també als barris de la ciutat, després de les cues dels darrers dies que s'han format a l'exterior del pavelló de persones que volien sotmetre's al test ràpid d'antígens de detecció de la COVID-19.

Les proves que estaven previstes fins aquest divendres, i s'amplien allí fins el 4 de desembre. En paral·lel, la setmana que ve se'n començaran a fer en diferents barris, fins el 18 de desembre

La gerent de la Regió Sanitària de Lleida, Divina Farreny, ha assenyalat que les cues d'aquests dies per fer-se el test ràpid d'antígens a Lleida "demostren la responsabilitat de gran part de la població a l'hora de tallar cadenes de transmissió del virus". 

Tot i això, la gerent de la Regió Sanitària de Lleida ha recordar que "el compromís no es pot quedar en el test, perquè el test no protegeix". 

En tres tardes, s'han efectuat a Lleida un total de 743 tests d'antígens ràpids

El Departament també ha començat aquest dijous un cribratge intensiu a Agramunt que s'allargarà fins aquest divendres. Per altra banda, dimarts i dimecres també se'n van fer a Guissona. En els pròxims dies, se'n faran també a Almacelles, Almenar, Ponts, Cervera, Tàrrega i Balaguer.

Les proves s'adrecen a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb l'objectiu de frenar l'expansió del virus i tallar possibles cadenes de transmissió comunitària. En tots els casos s'efectuen tests antigènics ràpids (TAR) amb la qual cosa es pot disposar dels resultats al cap d'uns quinze minuts.

Salut estendrà el cribratge intensiu a Lleida fins el 18 de desembre
comentaris