Salut estendrà el cribratge intensiu a Lleida fins el 18 de desembre

Des de dimarts, s'han format cues a l'exterior del pavelló Onze de Setembre per sotmetre's al test ràpid d'antígens

pcr2
photo_camera Fotografia: ACN

El Departament de Salut ampliarà el cribratge poblacional intensiu que va començar dimarts al pavelló Onze de Setembre de Lleida i l'estendrà també als barris de la ciutat, després de les cues dels darrers dies que s'han format a l'exterior del pavelló de persones que volien sotmetre's al test ràpid d'antígens de detecció de la COVID-19.

Les proves que estaven previstes fins aquest divendres, i s'amplien allí fins el 4 de desembre. En paral·lel, la setmana que ve se'n començaran a fer en diferents barris, fins el 18 de desembre

La gerent de la Regió Sanitària de Lleida, Divina Farreny, ha assenyalat que les cues d'aquests dies per fer-se el test ràpid d'antígens a Lleida "demostren la responsabilitat de gran part de la població a l'hora de tallar cadenes de transmissió del virus". 

Tot i això, la gerent de la Regió Sanitària de Lleida ha recordar que "el compromís no es pot quedar en el test, perquè el test no protegeix". 

En tres tardes, s'han efectuat a Lleida un total de 743 tests d'antígens ràpids

El Departament també ha començat aquest dijous un cribratge intensiu a Agramunt que s'allargarà fins aquest divendres. Per altra banda, dimarts i dimecres també se'n van fer a Guissona. En els pròxims dies, se'n faran també a Almacelles, Almenar, Ponts, Cervera, Tàrrega i Balaguer.

Les proves s'adrecen a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb l'objectiu de frenar l'expansió del virus i tallar possibles cadenes de transmissió comunitària. En tots els casos s'efectuen tests antigènics ràpids (TAR) amb la qual cosa es pot disposar dels resultats al cap d'uns quinze minuts.

Comentaris