Salut reduirà la quarantena de contactes estrets de positius de 14 a 10 dies

Des de l’inici dels cribratges massius s'han realitzat 69.575 PCR i fins al moment les dades presenten un 2,4 % de positivitat
Salut2

Salut reduirà la quarantena de contactes estrets de positius de 14 a 10 dies a partir de la setmana pròxima.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va explicar ahir a la tarda que “durant el període de post-quarantena, és a dir, del desè al catorzè dia, s’aixeca la quarantena però s’ha d’estar extremadament vigilant a la simptomatologia i complint al màxim les mesures d’autoprotecció habituals (distància / mans / mascareta). També cal reduir l’activitat social i la mobilitat al mínim necessari”.

L’objectiu de la mesura és millorar el compliment de les quarantenes i minimitzar el seu impacte pedagògic, social, relacional i econòmic

Tanmateix, el Departament de Salut proposarà al Procicat limitar les reunions socials a un màxim de sis persones a tot el país, i no 10 com fins ara, amb l’objectiu de reduir el nombre de contagis que es donen bàsicament en l’àmbit interfamiliar i en l’entorn social més proper.

Argimon apunta que Catalunya es troba en augment del risc de rebrot. “Els indicadors epidemiològics actuals els esperàvem a finals de mes, no aquesta setmana” i ha insistit que cal seguir baixant la corba de contagis.

Des de l’inici dels cribratges massius fins ara, s'han realitzat 69.575 PCR, de les quals un 2,4 % presenten positivitat (1.641 casos)

Comentaris