Catalunya aplica des d'aquest diumenge el toc de queda entre les 22 i les 6 hores

El nou estat d'alarma tindrà una durada de quinze dies, encara que existeix la possibilitat de prorrogar-lo sis mesos, fins al mes de maig, amb el suport del Congrés
Arxiu
photo_camera Toc de queda a Catalunya de les 22 i les 6 hores, imatge de Balaguer

El toc de queda a Catalunya serà finalment entre les 22 i les 6 hores, segons ha informat el Govern, que apunta que els establiments oberts al públic hauran de tancar a les 21 hores. El Govern contempla excepcions, especialment per permetre els desplaçaments de tornada a casa.

Toc de queda a Catalunya de les 22 i les 6 horesEl Comitè Executiu de Crisi per la COVID-19 s'ha reunit aquest diumenge, i tot seguit el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, la consellera Portavoz, Meritxell Budó, i els titulars d’Interior i Salut, Miquel Sàmper i Alba Vergés, respectivament, han mantingut una trobada amb representants del món local per informar-los de les noves mesures a adoptar per provar de contenir els contagis de la pandèmia.

El Consell de Ministres ha aprovat un nou estat d’alarma amb una durada de quinze dies, encara que existeix la possibilitat de prorrogar-lo sis mesos, fins el mes de maig, amb el suport del Congrés

El decret estableix un toc de queda a tot el país des de les 23 fins les 06 hores, encara que les autonomies tenen la facultat d’avançar o retardar una hora l’aplicació de la mesura.

Lleida Confinada (7)El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha assegurat que el toc de queda nocturn que arrenca aquesta nit és indispensable per fer front a una situació molt crítica i no té vocació coercitiva ni recaptatòria, i ha demanat la ciutadania que actuï amb responsabilitat.

Pel que fa a l'actuació dels cosos de seguretat, el seu objectiu serà el d'informar la ciutadania de la mesura, de manera que els dispositius policials tindran un caràcter pedagògic i didàctic. La mesura no té vocació coercitiva ni recaptatòria, sí dissuasiva i de fer front a aquesta pandèmia tan greu, segons el responsable d'Interior.

Comentaris