Segons ASAJA, amb la rebaixa aplicada als mòduls d’agricultors i ramaders no ni ha prou

L’associació reclama al Govern una major rebaixa i que s’incloguin més municipis i sectors afectats

El sector agrícola, un dels més sacsejats per la situació actual
photo_camera El sector agrícola, un dels més sacsejats per la situació actual

L’Associació Agrària de Joves Agricultors de Lleida va demanar fa unes setmanes una rebaixa dels mòduls per agricultors i ramaders donada la situació actual i la crisi que afecta, també, al sector agrícola. La demanda va ser acceptada i, tal i com es publica al BOE del passat dijous, el Ministeri d’Hisenda reduirà els índexs de rendiment net aplicables el 2019 en el sistema d'estimació objectiva de l'IRPF o de mòduls, per a agricultors i ramaders afectats per diverses circumstàncies excepcionals.

Així i tot, des d’ASAJA Lleida es reclama un increment major del percentatge de rebaixa, ja que creuen que no arriba al mínim necessari de reducció per tal de poder afrontar la crisi actual i, alhora, la mesura no inclou tots els municipis afectats per aquestes situacions excepcionals, en les quals demanen que s’incloguin els aiguats de finals d’any i l’incendi de la Ribera d’Ebre, ni tampoc alguns sectors castigats per la baixada de preus com són la fruita dolça, oli, cereals o el sector oví.

Per tal d’agrupar totes les demandes dels associats, l’agrupació elaborarà tres informes en els quals es recullin els municipis afectats pels aiguats i l’incendi de la Ribera d’Ebre i també la situació actual d’alguns dels sectors afectats per la crisi de preus que estan patint. D’aquesta manera, ASAJA Lleida espera que el percentatge de rebaixa dels mòduls pugui ser ampliat en les properes setmanes.

comentaris