17.09.2021 |
Territoris.cat

Temporers allotjats a Fira de Lleida veuen agreujada la seva situació pel confinament

La limitació de moviments al Segrià pels brots de covid-19 i les pedregades dificulten la inserció laboral al camp
temporers 2
Temporers allotjats a Fira de Lleida veuen agreujada la seva situació pel confinament

Les persones allotjades als pavellons de Fira de Lleida que volen treballar a la fruita han vist agreujada la seva situació pel confinament.

La limitació de moviments per poder sortir del Segrià pels brots de la COVID-19 dificulta la recerca de feina més enllà de la comarca.

Això se suma al fet que hi ha menys oferta de llocs de treball que altres anys a causa de les pedregades que van caure al juny i que han fet malbé molta fruita que estava a punt de collir.

A l'exterior dels pavellons de Fira de Lleida hi ha quatre mòduls on s'atenen totes aquelles persones que han arribat a Lleida per treballar a la fruita. No és el primer any que funciona l'oficina d'atenció al temporer però sí que aquest estiu, les condicions són atípiques per la COVID-19 amb mesures per garantir la seguretat sanitària que s'han de tenir en compte.

Pla mitjà on es pot veure el Yassin, un temporer arribat a Lleida per treballar a la fruita, mentre rep atenció a l'oficina única dels pavellons de Fira de Lleida, el 7 de juliol de 2020. (Horitzontal)
A això cal sumar-hi el fet que des de dissabte, la comarca del Segrià té la mobilitat restringida pels brots de coronavirus que han aparegut les darreres setmanes, alguns d'ells entre temporers que treballen en empreses del sector.

A Fira de Lleida hi ha un dispositiu per atendre els temporers amb serveis bàsics com dutxes, àpats i allotjament

A l'oficina única d'atenció es fa la rebuda i l'acompanyament de les persones que arriben a Lleida. Reben una primera atenció social per saber quina és la seva situació i necessitats. Domingo ha assegurat que malgrat el confinament del Segrià, encara hi ha lloc per dormir als pavellons i confia que aquest estarà garantit per als propers dies.

L'atenció la presten treballadores socials i tècnics de l'Institut Municipal d'Ocupació, que ajuden a trobar feina als temporers, però també hi col·laboren voluntaris, com el Mohamed Ouali, de l'Associació Focs. 

Temporers allotjats a Fira de Lleida veuen agreujada la seva situació pel confinament
comentaris