14.08.2022 |
Territoris.cat

Torra cridarà partits, agents socials, científics i culturals a un "gran acord de construcció disruptiva"

foto_3638732
El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la sessió de control al president a hemicicle.
Torra cridarà partits, agents socials, científics i culturals a un "gran acord de construcció disruptiva"

El president de la Generalitat, Quim Torra, cridarà patits polítics, agents econòmics, socials, culturals, científics, universitats, executius i empreses per mobilitzar "tot el talent" del país i formar un "gran acord de construcció disruptiva" post-covid. Així ho ha anunciat durant la sessió de control al ple d'aquest divendres al matí.

Per la seva banda, Cs ha proposat a Torra un "fòrum autonòmic per a la reconstrucció de Catalunya" format pel Govern i el Parlament. El PSC-Units ha apostat abans per impulsar un "pacte català per a la reconstrucció" per superar la crisi del coronavirus. "Parlem-ne", ha respost Torra, que vol ampliar la proposta més enllà de l'esfera política i institucional.

Torra ha insistit en "mobilitzar tot el talent" del país per afrontar un pla "disruptiu" que construeixi la Catalunya del futur.

En un hemicicle amb només 21 diputats, per respectar les mesures de seguretat pel coronavirus, Torra ha insistit en "mobilitzar tot el talent" del país per afrontar un pla "disruptiu" que construeixi la Catalunya del futur. El president de la Generalitat ha respost tant a la cap de l'oposició i líder de Cs, Lorena Roldán, com al cap de files del PSC, Miquel Iceta, que ell "compta amb tothom".

Cs i PSC proposen al president del Govern un Fòrum per a la Reconstrucció del país per superar la crisi del coronavirus

De fet, Torra ha subratllat que és "evident" que el Govern i el Parlament han de ser "capaços" d'arribar a "grans acords", però ha fet una crida per anar "més enllà", a partir de les persones de "gran capacitat i talent". "Cal aprofitar-ho i obrir-nos a tota la societat i als professionals. Escoltarem tothom", ha insistit.

Iceta ha proposat un acord per afrontar les conseqüències de la covid-19 sota el marc d'un "pacte català per a la reconstrucció social i econòmica". El líder del PSC vol que aquest espai eviti que "ningú no quedi enrere" i es pugi assegurar una "màxima eficàcia" de l'administració i la qualitat dels serveis públics. "Toca sumar esforços i treballar plegats per la reconstrucció", ha afegit per després instar Torra a convocar els grups parlamentaris.

Per la seva banda, Roldán ha proposat la constitució d'un "fòrum autonòmic per la reconstrucció de Catalunya" al Parlament, on Govern i grups "deixem a banda les seves diferències" i "lluitin junts" contra el coronavirus. Torra ha recollit les dues propostes amb el matís de parlar de "construcció" i no de "reconstrucció", i amb aquesta reiteració d'obrir l'espai també als agents socials, econòmics, culturals i científics.

Torra cridarà partits, agents socials, científics i culturals a un "gran acord de construcció disruptiva"
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement