Una trentena d'enginyers han participat en una jornada telemàtica sobre els ERTO

IMG_4337
photo_camera La jornada telemàtica per videoconferència ha tingut lloc aquest dijous.

El Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Lleida, Enginyers Lleida, ha celebrat aquest dijous, la jornada telemàtica per videoconferència "Assessorament legal davant actuacions derivades de l'emergència sanitària generada per la COVID-19".

La trobada presidida pel degà d'Enginyers Lleida, Ramon Grau, ha comptat amb la participació de Josep Miquel Moragues, advocat i assessor jurídic del col·legi; i Francisco Javier Sanz Fernández, director General de la mútua de previsió social dels enginyers, MUPITI. Un total de 29 col·legiats i col·legiades han participat en la trobada.

A més a més d'aspectes tècnics i formals sobre l'aplicació dels ERTO en les empreses d'enginyeria, Josep Miquel Moragues també ha analitzat les ajudes públiques adreçades a enginyers, autònoms, i empreses, en general.

Per la seva banda, Francisco Javier Sanz ha explicat les mesures activades per MUPITI, mutualitat alternativa al Regim Especial de Treballadors Autònoms (RETA), per a pal·liar l'estat d'emergència als seus mutualistes.

La jornada ha acabat amb un torn obert de paraules dels col·legiats als dos ponents

Ramon Grau destaca com "Enginyers Lleida vetlla pels interessos dels seus col·legiats, la digitalització de l'entitat, i donar servei als professionals malgrat l'estat d'alarma". "Ara més que mai hem de treure profit de las noves tecnologies, i tots els sistemes de comunicació existents", puntualitza el degà.

Comentaris