Instal·len una carpa al costat del CUAP de Prat de la Riba de Lleida

El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella ha reconegut que s'està treballant amb la possibilitat de prendre noves decisions des del punt de vista assistencial, com ara concentrar alguns recursos en alguns CAP, depenent com evolucioni la pandèmia
La carpa instal·lada al costat del CUAP Prat de la Riba de Lleida
photo_camera La carpa instal·lada al costat del CUAP Prat de la Riba de Lleida

Salut ha instal·lat una nova carpa a Lleida perquè funcioni com a sala d'espera de persones amb símptomes de la​ COVID-19 i per fer també proves PCR. S'ha instal·lat al costat del CUAP Prat de la Riba, al carrer Salmeron, que ha quedat tallat al trànsit. La carpa, cedida per la Diputació de Lleida, té uns 200 metres quadrats i una capacitat per a 12 persones, 6 a cadascuna de les 2 àrees sanitàries mòbils que el SEM ha instal·lat dins.

La carpa instal·lada al costat del CUAP Prat de la Riba de LleidaEl director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella ha explicat que l'equipament s'afegeix a la instal·lada a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, que ha entrat en funcionament dissabte. El CUAP Prat de la Riba obre 24 hores i amb aquest reforç, garantirà la seguretat dels usuaris perquè hi aniran pacients amb simptomatologia de covid i per tant ens permetrà fer una separació de circuits i deixar el CUAP per pacients amb altres patologies, ha afegit.

El director del CatSalut ha assegurat que es continuarà treballant per oferir el millor servei però ha insistit en la importància que tothom tingui clar que la tensió sobre el sistema segueix creixent a conseqüència del volum de contagis. Comella ha reconegut que s'està treballant amb la possibilitat de prendre noves decisions des del punt de vista assistencial, com ara concentrar alguns recursos en alguns CAP, depenent com evolucioni la pandèmia.

La carpa instal·lada al costat del CUAP Prat de la Riba de Lleida

Salut preveu revisar 33 residències fins al pròxim divendres

Comella també ha explicat que aquest dissabte s'hauran revisat ja 14 residències de gent gran del Segrià. Així mateix, ha afegit, està previst dimarts haver arribat a les 21 i divendres a les 33 residències de gent gran que hi ha a la comarca. És un dels col·lectius que més ens preocupa per la seva vulnerabilitat i el volem tenir controlat, ha dit.

En aquest sentit, el director del CatSalut ha fet una crida a les persones grans que no viuen en residències i també a aquelles persones amb patologies prèvies perquè extremin les precaucions. Els recomana per exemple sortir al carrer en hores amb menys afluència de gent i alerta que vigilin amb els seus contactes socials.

Fins i tot amb les seves famílies si hi ha gent jove que tenen més contacte social,  les famílies hem de ser corresponsables amb les persones més vulnerables i hem de protegir els grans del risc d'infecció

Comentaris