14.06.2021 |
Territoris.cat

Unió de Pagesos diu que 'algunes males praxis' qüestionen 'l'esforç de la majoria'

Unió de Pagesos considera imprescindible que la gestió de les campanyes agràries es faci d'acord amb un model de contractació responsable socialment
Collita de poma a la demarcació de Lleida
Collita de poma a la demarcació de Lleida
Unió de Pagesos diu que 'algunes males praxis' qüestionen 'l'esforç de la majoria'

Unió de Pagesos (UP) considera imprescindible que la gestió de les campanyes agràries es faci d'acord amb un model de contractació responsable socialment que permeti als pagesos comptar amb la mà d'obra necessària i sempre atenent les necessitats dels temporers. En un comunicat, el sindicat agrari defensa que fa anys que promou aquest model i que no és acceptable que algunes males praxis posin en qüestió l'esforç de la major part de la pagesia". En aquest sentit, també remarca que des de les administracions cal evitar la mobilitat cap a les zones agràries de persones que no tenen garantit el contracte de feina per evitar problemes socials.

Treballadors en la collita de cireresSegons indica Unió de Pagesos, la situació provoca que les persones que no tenen les autoritzacions necessàries no puguin treballar i es creï un problema social a les principals localitats de recol·lecció de la fruita.

El sindicat diu que la gestió de la campanya ha de partir d'una bona planificació de les necessitats de mà d'obra i prioritzar la contractació de proximitat

Collita de fruita de pinyol a LleidaUP afegeix que des de la Fundació Pagesos Solidaris hi ha convenis amb més de 50 organitzacions públiques i privades per tenir una borsa de treball. Quan la proximitat no és factible, l'organització assegura l'arribada, acollida i retorn de les persones treballadores, i en garanteix l'allotjament en les millors condicions, diu el sindicat.

D'altra banda, Unió de Pagesos destaca l'esforç del sector agrari davant la crisi sanitària, per "garantir als treballadors els protocols sanitaris de mobilitat i les mesures de prevenció als camps, centrals i allotjaments.

Unió de Pagesos diu que 'algunes males praxis' qüestionen 'l'esforç de la majoria'
comentaris