12.05.2021 |
Territoris.cat

Alba Llaràs premi d'innovació de batxillerat de la demarcació de Lleida

L'alumna del Col·legi La Salle presentava el projecte Indeprojec, una empresa dedicada a proveir habitatge a les persones amb discapacitats lleus, per tal de garantir la seva independència tutelada.

Alba Llaràs i Josep Mª Cairó, alumnes del col·legi La Salle de Mollerussa.
Alba Llaràs i Josep Mª Cairó, alumnes del col·legi La Salle de Mollerussa.
Alba Llaràs premi d'innovació de batxillerat de la demarcació de Lleida

L'alumna del Col·legi La Salle Alba Llaràs va ser la guanyadora del Premi d'Innovació empresarial de Batxillerat, en la convocatòria de 2013, un guardó que va rebre pel seu treball de recerca Indoproject. Un projecte que té com a objectiu gestionar habitatges destinats a persones amb discapacitats lleus, per tal que es puguin desenvolupar amb autonomia, i tutelats per tècnics o monitors.

L'acte de lliurament dels premis va tenir lloc aquest dimecres en la Sala d'Actes del CaixaForum de Lleida, amb la participació del president de la Diputació de Lleida Joan Reñé i el director territorial d'Ensenyament Miquel Àngel Cullerés.

Alba Llaràs no va poder recollir el premi, ja que actualment es troba als Estats Units on cursa estudis gràcies a una beca esportiva. El director del centre Joan Escalè, el va recollir en nom de l'estudiant, qui es va dirigir als presents amb un vídeo enregistrat

La convocatòria també va premiar el projecte Ecocarton, creat pels alumnes de l’Institut Guindàvols de Lleida, en la categoria d'ESO. El centre de secundària Josep Vallverdú de les Borges Blanques va guanyar el premi al millor treball de síntesi relacionat amb la creació d’empreses. En la categoria de cicles formatius de grau mitjà, el premi per a la millor idea ha estat per al projecte Solage SL. Manuel Pérez, Francesc Rodríguez i Carme Roura, alumnes de l’Escola del Treball de Lleida.

En la categoria de cicles formatius de grau superior, el premi a la millor idea ha estat per als alumnes Desireé Soto i Pau Bonet de l’Escola Les Heures amb el treball NaturalZoo.

Els guardonats van rebre un lot de material informàtic valorat en 500 euros i el diploma acreditatiu del guardó.

Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida, recordava que Lleida és on hi ha més emprenedoria i afegia que aquests nous empresaris són persones hàbils socialment, que tenen les idees clares, i que no han de tenir por al fracàs.

Alba Llaràs premi d'innovació de batxillerat de la demarcació de Lleida
comentaris