11.08.2022 |
Territoris.cat

Araceli Segarra presenta a Bell-lloc el llibre "Ni tan alt, Ni tan difícil", convidada pel Club Alpí

L'alpinista lleidatana va explicar que en el llibre ha volgut fer un paral·lelisme de les situacions que es viuen a la muntanya i les que es poden trobar a qualsevol sector. 

Araceli Segarra Llibre Bell-llc (10)
El públic es va interessar per les experiències de l'alpinista.
Araceli Segarra presenta a Bell-lloc el llibre "Ni tan alt, Ni tan difícil", convidada pel Club Alpí

El Club Alpí de Bell-lloc, dins dels actes organitzats per l'Ajuntament del municipi per la Setmana Cultural, va convidar a l'alpinista Araceli Segarra, que va oferir la conferència "Alpinisme una filosofia de vida" durant la qual va presentar el seu llibre "Ni tan alt, Ni tan difícil". L'acte va tenir lloc dijous, a les 9 del vespre a la Sala Multifuncional, davant d'un nombrós públic que va seguir el relat acompanyat d'imatges, de les diverses experiències a la muntanya de l'alpinista lleidatana. 

"Ni tan alt, Ni tan difícil" és un llibre que neix a conseqüència de la seva experiència en les diverses expedicions que ha participat, on -segons l'autora- "enfrontar-se a la muntanya és enfrontar-se a un mateix, la muntanya no té menys perills que el nostre dia a dia, i les coses no són tan difícils com semblen".

Amb una diversa faceta professional -il·lustra, dibuixa i escriu contes dels "Viatges de la Tina", dissenya samarretes de la seva marca Shirta, o ha fet de model ocasional - també imparteix tallers i conferències, on intenta trobar el paral·lelisme entre el món de la muntanya i el món empresarial. 

Tot i així, al llarg del temps, ha vist la necessitat des de la seva visió personal, d'aportar al públic alguna cosa més, una temàtica no tan empresarial i més humana, per la qual cosa i després de la proposta de la seva editora, va escriure el llibre, amb un fons que fugís de les etiquetes dels superherois i es centrés en la normalitat de les coses. "Si la vida et dóna llimones, fes llimonada" va ser la seva proclama per viure. 

En el llibre el que fa és buscar un paral·lelisme entre les coses que passen a la muntanya i les que poden passar en qualsevol sector o grup. Segarra va explicar que "la muntanya és un catalitzador, és un producte que accelera les reaccions en un grup, junts en una expedició, en un viatge, a vegades s'ha de decidir coses ràpid i acaba treient el pitjor i millor de cadascú, a un nivell personal; aquest llibre, en sí mateix, parla de les persones".

El llibre es divideix en dues parts, per una banda hi ha la narració de muntanya i les expedicions al mític Everest, al Kangchenjunga o al K2 entre moltes altres, destacant com la més significativa en la seva vida, l'ascens al Shisha Pangma. En aquesta expedició l'any 1992, ella formava part d'un equip jove que "no creia en què les coses es poden fer, sinó que es poden intentar".

Per altra banda, la segona part del llibre, amb una tipografia diferent, parla de la part pràctica o les "receptes", que amb els ingredients necessaris, ens donen un valuós aprenentatge per a la vida.  

Araceli Segarrra, que va rebre una molt bona acollida per part del públic de Bell-lloc, d'on són fills els seus pares, va estar acompanyada per aquests, així com pels seus germans, amics i companys d'expedició, amb la qual cosa va aconseguir que l'acte tingués un esperit càlid i proper. 

Araceli Segarra presenta a Bell-lloc el llibre "Ni tan alt, Ni tan difícil", convidada pel Club Alpí
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement