Balaguer retorna a l’època medieval amb una nova edició de l’Harpia

La capital de la Noguera reviurà la festa del 23 al 26 de maig

Presentació de la festa de l'Harpia de Balaguer 2024. Foto: Paeria Balaguer
photo_camera Presentació de la festa de l'Harpia de Balaguer 2024. Foto: Paeria Balaguer

Balaguer tornarà a reviure el món medieval del 23 al 26 de maig. La festa de l’Harpia omplirà el carrers de la ciutat des del dijous al vespre, quan es celebrarà una ruta gastronòmica amb una cercavila amb el grup Els Taverners i el personatge Maria Bullfarines.

La festa continuarà el divendres amb una proposta pels escolars, que visitaran l’Arxiu Històric Comarcal i el safareig de la Reguereta abans de fer un taller de ball on s’ensenyarà la dansa del salt de l’Harpia.

El motiu que vehicularà l’edició d’enguany són els 600 anys de la mort de la comtessa Isabel d’Aragó, i el tema de la Jornada d’Estudis serà la maternitat a l’edat mitjana. La jornada se celebrarà el mateix divendres i clourà amb un espectacle teatral.

Dissabte serà el torn del rei Pere III el Cerimoniós, que baixarà des del Castell Formós fins la plaça del Pou, on el rebrà el govern de la ciutat. A diferència de les altres edicions, aquest any no caldrà anar vestit de medieval per formar part del seguici reial. Tota la comitiva presenciarà els dos balls que farà la figura de l’Harpia a la Plaça dels Comtes d’Urgell.

D’altra banda, el Parc de la Transsegre acollirà durant tot el cap de setmana un campament medieval mentre que al carrer del Pont es celebrarà una nova edició de la Mostra d’antics oficis.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement