El Dia Internacional dels Museus arriba a Ponent

Lleida i Aran es preparen per una jornada que estarà marcada per les activitats culturals en la que tothom hi podrà disfrutar
Façana de l'edifici del nou 'Morera. Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida' situat a Rambla Ferran

Data de publicació: dissabte 03 de febrer del 2024, 10:34

Localització: Lleida

Autor: Redacció
photo_camera Façana de l'edifici del nou 'Morera. Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida' situat a Rambla Ferran. Autor: Redacció
La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran celebra el Dia Internacional dels Museus amb una variada programació que inclou jornades de portes obertes i una àmplia gamma d'activitats per a tots els públics. Aquesta celebració, que té lloc el dia 18, esdevé una oportunitat única per explorar el patrimoni cultural de la regió i participar en activitats especials.

Les activitats planificades per a aquesta jornada abasten des de conferències a exposicions, passant per visites guiades, concerts i sopars temàtics. El Museu de la Conca Dellà ofereix conferències a Isona, Dinosfera (Coll de Nargó) i el Centre d'Interpretació del Montsec de Meià (Vilanova de Meià), que destaquen la importància de la recerca en la comprensió de la biologia d'espècies extingides. El Museu Hidroelèctric de Capdella presenta una conferència amb l'artista Marco Noris sobre la influència de caminar en la seva recerca artística.

El Musèu dera Val d'Aran proposa sessions d'una activitat sobre el cicle de la vida acabada a les taules. Alguns museus inauguren exposicions temporals, com el Museu de Cervera amb 'Visca la terra. 50 anys d'Unió de Pagesos', i el Museu de la Conca Dellà amb una reproducció en vida de Leviathanochelys, la tortuga fòssil gegant més gran d'Europa.

Pel que fa a la Nit dels Museus, diversos museus han preparat una programació especial que inclou visites guiades, tallers i altres activitats. El Museu de la Noguera suggereix una visita guiada i taller a l'exposició permanent Hisn Balaghi-Balaguer. El nou Morera farà portes obertes fins a la mitjanit a l'exposició 'Arrels i horitzons. Més d'un segle d'art'. Així mateix, el Museu de Lleida ha programat dues representacions de l'espectacle 'La ciutat de les llums'. Al Museu de Cervera, es pot participar en una visita guiada històrica del Sindicat Agrícola de Cervera i comarca, i al Museu del Blat, hi haurà acompanyament musical del Conservatori de Cervera i tastet final.

El Dia Internacional dels Museus promet ser una jornada plena d'activitats culturals i diversió per a tota la família, animant a la comunitat a participar i descobrir la riquesa del patrimoni museístic de la regió.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement