Barcelona dóna a Tremp una rèplica de l’escultura a Frederick Stark Pearson

L’estàtua és una còpia de la que hi ha ubicada a la plaça de Pedralbes de Barcelona, obra de Josep Viladomat, per encàrrec del Rotary Club, i que va cedir a Barcelona l’any 1928.

L’escultura en memòria de F. S. Pearson
photo_camera L’escultura en memòria de F. S. Pearson

Tremp ha rebut l’escultura que ha donat l’Ajuntament de Barcelona en homenatge a Frederick Stark Pearson com a figura clau en l’electrificació de Catalunya. A l’acte d’inauguració, a Tremp, juntament amb l’alcalde de Tremp, Victor Orrit, hi va assistir el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, i el director de l’Arxiu Històric de Barcelona i especialista en Pearson, Xavier Tarraubella.

El tinent d’alcalde de Barcelona va manifestar que “fem aquesta donació perquè fa més d’un segle que el Pallars i Tremp col·laboren amb Barcelona, per portar-nos l’energia”. A més, ha posat en valor que hi hagi llocs com Tremp a on “més enllà de portar-hi turistes, es pugui aprofitar i gaudir de tot el patrimoni cultural que ofereix”. Així mateix, Antoni Vives ha recollit l’oferta de l’alcalde d’aprofundir en la divulgació d’aquest procés històric i la col·laboració entre ambdues ciutats a través de la internacionalització del projecte Pearson a d’altres països com Mèxic i Brasil.

Col·laboració d’ambdós ciutats pel centenari de la indústria de l’electricitat

L’estàtua, ubicada a la Rambla de Dr. Pearson de Tremp, és una rèplica de la ubicada a la plaça de Pedralbes de Barcelona, obra de Josep Viladomat, per encàrrec del Rotary Club, i que va cedir a Barcelona l’any 1928.

L’acte d’inauguració a Tremp forma part de la col·laboració d’ambdós ajuntaments per la commemoració del centenari de les indústries hidroelèctriques, juntament amb altres institucions, i per posar en valor i divulgar la revolució que va significar l’accés a l’electricitat de Barcelona i tot Catalunya a partir de la indústria sorgida a les comarques del Pallars. En aquest procés va destacar el nom de Frederick Stark Pearson, enginyer nord-americà que va liderar el procés d’electrificació a Catalunya, juntament amb d’altres empresaris.

Comentaris