Firabell promet sorpreses i delícies a Bellcaire d’Urgell

La fira celebra la seva 8a edició de la mostra de comerç, indústria, artesania i productes de proximitat
Presentació de la Firabell, la fira de Bellcaire d'Urgell. Foto: Diputació de Lleida
photo_camera Presentació de la Firabell, la fira de Bellcaire d'Urgell. Foto: Diputació de Lleida
Aquest dimecres, s'ha presentat la vuitena edició de Firabell. Aquest esdeveniment anual, conegut com la fira del Comerç, Indústria, Artesania i Productes de Proximitat, es prepara per acollir més de 70 parades i una previsió de 3.000 visitants el pròxim dia dos de juny a Bellcaire d'Urgell.

El tret de sortida serà aquest dissabte a les 21:30 de la nit, amb un ambient festiu i un sopar popular amenitzat pel grup Kasonronda. Però és el següent dia quan l'acció es desplegarà completament, començant a les deu del  matí amb la cerimònia d'inauguració de la fira, a càrrec de la consellera d'Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, a la sala d'actes de l'Ajuntament, seguida d'una passejada pel recinte firal.

Durant tot el dia, els visitants podran gaudir de diverses activitats i tastets, com ara un tast d'escumosos de Costers del Segre a càrrec del sommelier Jordi Martínez, i un tast de vermuts 'El Clandestí', presentat per Elixirs de Ponent a les dotze del migdia. Entre les novetats d'aquesta edició es troba també una degustació de patés vegetals de Blet One Health a les 12:30, un concurs de menjar síndria a càrrec de la Federació d'Empresaris Productors de Venda de Proximitat de Catalunya a les 17:30, i l'activitat 'Marca't una hamburguesa de Cal Sargaire', a les sis de la tarda.

El recinte firal serà un mosaic de cultura i tradició, amb un mercat de productes artesans de proximitat al carrer Major, la Mostra Nacional d'Arts i Oficis de Pagès, i un taller d'estampació a càrrec de Quàlia, presentat per l'Associació de Dones Isabelina.

Una altra delícia per als sentits serà la degustació de iogurts de la marca Llet Nostra, tapes de productes locals, com el famós 'picadillo', i la possibilitat de fer una visita i tast al Celler de Cal Perejaume, o tastets de civet de cabirol.

"En aquesta fira, s'uneix comerç, indústria, artesania. Tot plegat, productes que fem als nostres pobles i que, a vegades, no es coneixen prou. Aquestes fires serveixen per a aquesta promoció necessària, i també per fer cultura i fer país," ha destacat Estefania Rufach, diputada de Lleida, subratllant la importància d'aquest esdeveniment per a la promoció local i la creació de consciència sobre els productes regionals.

Comentaris