El fotoperiodista Tino Soriano serà guardonat amb el Premi Miravisions d'Honor 2024

Rebrà el reconeixement en el marc de la cinquena edició de les jornades Miravisions de fotoperiodisme, organitzades pel magazine La Mira del 27 al 29 de setembre a Juneda
Les jornades Miravisions se celebren a Juneda. Foto: La Mira
photo_camera Les jornades Miravisions se celebren a Juneda. Foto: La Mira

El fotoperiodista català Tino Soriano serà guardonat el pròxim mes de setembre amb el Premi Miravisions d'Honor 2024. Es tracta del guardó d'homenatge a una trajectòria fotoperiodística que entrega el magazine La Mira en el marc dels Premis Miravisions que organitza des de fa quatre edicions.

Amb una llarga trajectòria en el fotoperiodisme i la fotografia de viatges en mitjans tant nacionals com internacionals, Soriano rebrà el reconeixement durant l'acte d'entrega dels IV Premis Miravisions, que se celebrarà a finals de setembre en el marc de les jornades Miravisions de fotoperiodisme.

Des d'aquest dimecres, de fet, ja estan obertes les inscripcions a la cinquena edició d'aquestes jornades organitzades per La Mira, que se celebraran els pròxims 27, 28 i 29 de setembre a Juneda (les Garrigues) amb un programa de debats i taules rodones de rigorosa actualitat per a la professió fotoperiodística, així com exposicions, tallers i espais de networking.

Debats d'actualitat per a la professió

També s'ha fet públic el programa complet de les jornades, que donaran el seu tret de sortida amb la inauguració de tres exposicions al Centre de les Arts i la Memòria de Ponent (CAMP) de Juneda: una mostra dedicada al Premi Miravisions d'Honor, Tino Soriano; una segona del cap de fotografia de La Mira, Jordi Borràs; i, finalment, l'exposició dels guanyadors del IV Premi Miravisions, tant en la categoria professional com en la d'estudiants.

Pel que fa a les ponències, que tindran lloc al Mas Miravall de Juneda, s'iniciaran amb una conversa inaugural entre Tino Soriano i la reconeguda periodista Rosa Maria Calaf. En aquesta cinquena edició també tindrà lloc una xerrada sobre els límits entre el fotoperiodisme i la fotografia documental, que comptarà amb els fotògrafs Maria Jou, Oriol Clavera i Ana Sánchez, i l'educador i coordinador del projecte "Mirada Creuada", Jaume Perelló Alorda, amb la moderació de la periodista Montse Armengou.

Les jornades també abordaran del debat candent sobre l'impacte de la intel·ligència artificial sobre els drets d'autor i la professió fotoperiodística. Ho faran amb l'advocat Pep Cruanyes, l'enginyer informàtic i especialista en IA Josep Maria Ganyet, i les fotògrafes Ariadna Arnés i Maricel Blanch. El periodista de l'ACN Oriol Bosch moderarà aquesta taula rodona.

Un altre element d'actualitat en el fotoperiodisme és l'ús de drons, que s'estan convertint en una tecnologia que cada cop més habitual en el sector. Per parlar-ne, la ponència comptarà amb els fotògrafs David Aparicio i Jordi Ribot, així com amb la coordinadora del Grup de Suport Aeri dels Agents Rurals, Dèlia Serra, per poder indagar detalls tècnics del seu ús. El cap de fotografia de La Mira, Jordi Borràs, serà l'encarregat de conduir la conversa, que pretén ser de caràcter molt pràctic per als assistents.

Finalment, diumenge tindrà lloc la novetat d'enguany: una revisió de portfolis personalitzada de la mà dels reconeguts fotoperiodistes Emilio Morenatti i Ricardo Garcia Vilanova. Aquesta activitat requereix inscripció prèvia.

Comentaris