La Biblioteca Jaume Vila acollirà una secció de literatura polonesa

El col·lectiu de polonesos resident a Mollerussa organitza cursos de polonès per a nens i nenes, que coordinarà Paulina Furmàn, un cop al mes.

Mostra dels treballs d'artistes polonesos al Museu de Vestits de Paper.
photo_camera Mostra dels treballs d'artistes polonesos al Museu de Vestits de Paper.

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila inaugurarà, el pròxim divendres 21 de març, una secció dedicada a la literatura polonesa, un acte que estarà presidit per la consol Magdalena Crerwnska. La iniciativa parteix de l'associació de polonesos residents a Mollerussa, que tenen la voluntat que els ciutadans d'aquest país puguin disposar d'un fons bibliogràfic, de més de 200 volums, en el seu idioma. L'objectiu es que els nens i nenes que han nascut en el nostre país mantinguin la llengua dels seus orígens.

L'Associació completa aquesta iniciativa cultural i educativa amb l'organització de classes de polonès per a nens i nenes. La formació es durà a terme en la mateixa Biblioteca un cop al mes i impartida per Paulina Furman.

La presidenta de l'entitat Agnieszka Luczak ha explicat que actualment compten amb prop d'un centenar d'afiliats de Mollerussa i la comarca, i ja disposen d'una seu a l'Edifici sant Jordi, que ha facilitat l'Ajuntament de Mollerussa. Luczak ha afegit que la voluntat de l'associació es organitzar activitats de convivència cultural amb el territori que els ha acollit. En aquest sentit, una de les darreres activitats organitzades ha estat l'exposició d'artistes polonesos que es va dur a terme, de l'11 al 16 de març, al Museu dels Vestits de Paper.

comentaris