Neix Galacticat, la primera mostra de cinema fantàstic de Ponent.

Galacticat, que se celebrarà a Tàrrega del 25 al 27 d'abril de 2014; neix amb la voluntat d’apropar a l’espectador el passat, el present i el futur del cinema fantàstic: recupera clàssics del gènere per poder tornar a gaudir-los a la gran pantalla.

2001-Embryo1
photo_camera 2001: Odissea a l'espai

Galacticat presenta pel·lícules recents i dóna espai a les futures generacions de directors amb projeccions de curtmetratges fantàstics de les principals escoles de cinema del país i també de curtmetratges finalistes del festival de curtmetratges Lo Cercacurts. També s’apropa al cinema fantàstic més extrem, com l’“steampunk” o el retrofuturisme i dedica dues sessions al públic familiar. A la Mostra es podran trobar també tot un ventall d’activitats gratuïtes dirigides i obertes a tots els públics per arrodonir la proposta cinèfila com tallers, conferències, exposicions, concerts i trobades.

        

Dins la recuperació de grans clàssics, Galacticat inclou al seu programa pel·lícules de culte del cinemafantàstic com Planeta prohibit (1956) de Fred M. Wilcox, 20.000 llegües de viatge submarí (1954) de Richard Fleischer, El planeta dels simis (1968) de Franklin J. Schaffner o 2001:Odissea a l'espai (1968) de Stanley Kubrick; film que clourà la Mostra.

 

També torna a portar a la gran pantalla films recents del cinema fantàstic fets al nostre país com El bosc (2012) d’Óscar Aibar o Eva (2011) de Kike Maíllo o propostes contemporànies internacionals com Moon (2009) de Duncan Jones. La Mostra servirà d’aparador per veure el documental Los perversos rostros (2010) de Victor Israel de Diego López i David Pizarro, que també vindran a presentar el seu nou llibre Silencios de pànico.

Galacticat inclou també una secció de curtmetratges premiats de l’Escac i Bande Apart, així com del festival Lo Cercacurts, abans esmentat. A la vegada, dedica dues sessions al públic familiar amb la projecció de dos dels clàssics més coneguts del cinema fantàstic, E.T (1982) de Steven Spielberg, i La Història Interminable (1984) de Wolfgang Petersen. La Mostra s’inaugurarà el divendres 25 d’abril amb la projecció de Faust 5.0 (2001) dirigida per Isidro Ortiz, Alex Ollé i Carlos Padrissa; i comptarà amb la presència del director i també del productor del film Ramon Vidal. La pel·lícula és una reflexió sobre el mite de Faust que va suposar el debut cinematogràfic del grup teatral La Fura dels Baus.

Dins les activitats paral·leles, la Mostra programa una exposició de cartells de pel·lícules de cinema de l'il·lustrador Mo Caró, una exposició d’objectes de cinema i una exposició d’obres de l'empresa de maquillatge i efectes especials Inside FX També inclou tallers de maquillatge i efectes especials i conferències, així com tallers presentats pel Club Català de la Ciència Ficció, Fantasia i Fàndom de Catalunya Galacticat serà també un punt de trobada (i desfilada) de l'Associació d'Amics d'Star Wars de Catalunya i de Fans d'Star Trek de Catalunya i s’aproparà al cinema fantàstic més extrem, l’steampunk (també conegut com retrofuturisme) amb Fénix SFX que presentaran el seu peculiar i únic Gushlow's Bizarre Circus.

La part musical del festival la posarà el grup de rock instrumental Audiolepsia amb un concert que es farà dissabte al vespre al Cinema Majestic a les 00:30 i que estarà obert a tot el públic. El grup presentarà el seu disc Principio de Incertidumbre. Durant el concert es podrà gaudir de videoprojeccions que aniran lligades amb els temes que el grup interpretarà. En les properes setmanes donarem a conèixer la resta de la programació i horaris.

Més informació a la pàgina Web de Galacticat.

Comentaris