La Biblioteca Jaume Vila posa en marxa un programa pioner de venda de llibres

A través d’aquest projecte, els usuaris de la biblioteca podran escollir qualsevol obra del catàleg de la llibreria i recollir-lo en menys de 48 hores a qualsevol dels dos punts.

Solsona, Varea, Dalmases i Solé en la llibreria Dalmases que participa en el programa.
photo_camera Solsona, Varea, Dalmases i Solé en la llibreria Dalmases que participa en el programa.

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa serà la primera de la demarcació de Lleida en poder vendre llibres als seus usuaris. L'equipament cultural mollerussenc posa en marxa, el projecte pilot que porta per nom Tàndem, impulsat pel departament de Cultura de la Generalitat en col·laboració amb el Gremi de Llibreters de Catalunya.

La iniciativa la va presentar aquest dimarts l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; la directora de la biblioteca, Diana Solé, i la propietària de la Llibreria Dalmases, Núria Dalmases. Solsona va destacar que el fet que Mollerussa formi part d’aquest projecte no és gratuït sinó que

és fruit de la intensa activitat que duu a terme la biblioteca de la ciutat com a promotora de l’activitat cultural al llarg de tot l’any.

En aquest sentit, ha remarcat que intenten promoure, com és el cas, allò que ens fa singulars i en dóna valor afegit.

El projecte permetrà als usuaris de la biblioteca triar qualsevol obra del catàleg de la llibreria i recollir-lo en menys de 48 hores a qualsevol dels dos punts, segons ha explicat Diana Solé, que ha indicat que tant la biblioteca com la llibreria

treballen a favor del lector i amb un producte comú que és el llibre,

motiu que reafirma l’aliança, que es repeteix al llarg de l’any amb diferents activitats com són sessions de L’Hora del Conte o la col·laboració dins el Saló del Llibre Infantil i Juvenil.

Per la seva part, Núria Dalmases s’ha mostrat satisfeta de dur a terme aquesta col·laboració, ja que és una manera més d’acostar el llibre a la gent i donar-li facilitats per trobar el que busca a través de les webs.

Com a element distintiu de Mollerussa, s’ha previst crear una targeta de fidelitat que premiarà l’assistència a les activitats de la biblioteca així com el préstec i la compra de llibres. Entre els usuaris d’aquest carnet de fidelització se sortejarà un llibre electrònic per gentilesa de la llibreria Dalmases i un llibre i una ampolla de vi Oda del Castell del Remei embotellada especialment per a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, per gentilesa de la mateixa biblioteca. La idea és dur a terme entre 3 i 4 sortejos a l’any i el primer d’aquests serà al voltant de Sant Jordi.

Per endegar aquest projecte, la biblioteca de Mollerussa ja té instal·lada Libridata, una plataforma digital on line que facilita la informació de quines llibreries tenen el llibre desitjat, sempre amb preferència per la llibreria de proximitat.

Comentaris