EL CASTELL DE LA FLORESTA TAMBé S'HA SUMMAT ALS ACTES CULTURALS

Les Borges dóna a conèixer el patrimoni i la història local en les Jornades Europees del Patrimoni

L’Ajuntament de les Borges va preparar per aquest 10 i 11 d’octubre visites guiades a indrets històrics i monuments culturals de la població, en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni.

Visita cultural a la Capelleta del Carrer Hospital de les Borges
photo_camera Visita cultural a la Capelleta del Carrer Hospital de les Borges

L’Ajuntament de les Borges va preparar per aquest 10 i 11 d’octubre visites guiades a indrets històrics i monuments culturals de la població, en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni que s’han celebrat entre el 9 i el 12 d’octubre arreu de Catalunya i Europa.

En aquesta edició els participants han pogut prendre part en dues propostes que van sortir des del davant del Centre Cívic, a les 11 del matí i que van durar un parell d’hores. Dissabte, 10 d’octubre, una ruta guiada per la Plaça porxada, la Capelleta del segle XVIII al Carrer Hospital, l’Església, el Carrer Nou, l’Ajuntament i el Parc del Terrall, en el transcurs de la que es van aturar davant dels edificis i racons més emblemàtics de la capital de les Garrigues, com les restes del Centre Democràtic Republicà on es reunia Francesc Macià amb els seus seguidors, i se’ls va explicar la història dels personatges més destacats de la ciutat.

En canvi, diumenge, 11 d’octubre, a més dels carrers del Centre Històric, la ruta va incloure visitar l'interior d'alguns d'aquests equipaments culturals, tals com l'Església, l'Ajuntament i el Museu Arqueològic, l’antic Molí d’oli de Cal Gineret i l'Espai Macià, on es va poder gaudir de la visita guiada gratuïtament.

El Castell de la Floresta

D’altra banda, el Castell de la Floresta també ha organitzat jornades de portes obertes, amb visites guiades que han tingut un gran èxit d'acollida, els dies 9,10,11 i 12 d'octubre, de les 11:00 a les 13:00 hores, en motiu de les Jornades Europees del Patrimoni.

Comentaris