Cal Sellart del Poal, rep el relleu del cicle d'espectacles Cua d'estiu

Després de la bona acollida que va tenir el cicle d'espectacles de petit format Cua d'estiu, el passat mes de setembre, els impulsors de la iniciativa han presentat aquest dimecres la proposta de continuïtat per tot l'any.
Teatre de Butxaca, La gata roja, i T de terra presenten el cicle.
photo_camera Teatre de Butxaca, La gata roja, i T de terra presenten el cicle.

Cua d'estiu va néixer amb la voluntat de posar en valor el teixit cultural que es genera al territori, amb l'objectiu d'oferir una programació de petit format que fos més propera al públic i amb un caràcter itinerant. Per aquest motiu els impulsors del projecte van creure que els millors escenaris serien els edificis i llocs més emblemètics de la comarca, els referents patrimonials que caracteritzen cada municipi.

El cicle es va iniciar al mes de setembre a Cal Ros de Fondarella, amb una programació de quatre caps de setmana que van compaginar, música, teatre i poesia. Els impulsors del projecte Teatre de Butxaca i la productora La gata roja, tenien la intenció de què la iniciativa tingués continuïtat, per tal que la comarca pugués disposar d'una programació cultural durant tot l'any. Després de la resposta del públic de la primera temporada han estat en disposició de presentar la nova programació que portarà el renom de Cuejades.

Aquest dimecres, l'escenari triat per dur a terme la presentació de les Cuejades ha estat Ca l'Andorà de Vila-sana, una casa rural que data de l'any 1710. Segons Jaume Jovells de Teatre de Butxaca, l'acte s'ha realitzat a la casa rural, per l'interès dels seus propietaris en participar en la iniciativa, encara que la nova temporada s'inaugurarà a Cal Sellart del Poal.

Una Cuejada de tardor, que es trasllada a aquest bar emblemàtic del Poal que va ser centre de l'activitat social i de lleure del municipi, que conserva tota la seva antiga estètica. En aquest indret el divendres 16 de novembre a les 10 de la nit, tindrà lloc una vetllada literària musical, amb la presentació del Corpus poètic de La breu Edicions, l'acte comptarà amb la participació de Esteve Molero Sextet Introducing Jordi Guixé Tenora.

En la nova temporada la proposta de cultura i patrimoni s'amplia amb la gastronomia, i per aquest motiu els organitzadors compten amb la complicitat de T de Terra un portat d'internet que es dedica a la promoció de productes de proximitat, gastronomia i restauració del territori. T de Terra oferirà degustacions de productes de temporada.

La següent proposta es trasllada a l'emblemàtica ermita de la Mare de Déu de l'Horta d'Ivars d'Urgell, el divendres 21 de desembre, una data idónia per que Teatre de Butxaca i la gata roja interpretin el Poema de Nadal.

I superat el nou any, l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell proposarà una vetllada cultural amb la conferència del catedràtic de la Universitat de Barcelona Sebastià Serrano al qual presentarà la directora del Museu de Lleida. Tot seguit els assistents podran gaudir d'un tast musical que realitzaran la formació Krregades de Romanços.

I les propostes continuaran amb aquesta combinació d'ambits culturals i de divulgacio del patrimoni fins al mes de Juny.

Comentaris